Běžecké boty pro koně

 Mazlíčci 
21. června 2017 18:38 / Marie Popelková
  0
📷
1 fotografie v galerii
První běžecké boty pro koně jsou konečně na světě!  Internet
Na rozdíl od klasických podkov manipulace s těmi plastovými je mnohem jednodušší.

Lidé kovali koně po celá staletí. V Evropě byly podkovy lité z bronzu běžné asi od roku 1000 n. l. Zatímco naboso má kůň nejpřirozenější podmínky, doporučuje se při jízdě kopyta koní chránit botami pro koně. Za posledních 15 let došlo k rozvoji alternativních metod, které zcela  nahrazují či významně doplňují  možnosti tradičních podkov. Tyto metody nabízejí mnohé výhody a respektují přirozené potřeby koně.

Rakušan Charly Forstner pracoval několik let jako veterinární inspektor. Během svého zaměstnání si všiml, že více jak 50 % koní musí být utraceno kvůli potížím s kopyty a nohama, které způsobují především těžké a nekonformní podkovy. Dvacet let proto Forstner zasvětil hledání alternativy, která by pro koně byla bezpečnější a poskytovala jim více volnosti. Výsledkem jsou první běžecké boty pro koně. 

Díky studii totiž zjistili, že pokud má kůň na kopytech podkovy z materiálu, jako je železo, znehybní mu to šlachy a svaly. Tento pocit je prý srovnatelný s nošením sádry. Plastové podkovy jsou flexibilní a umožňují koni všechny přirozené pohyby kopyt na jakémkoli terénu. Na místo hřebíků se jednoduše připínají, a ke kopytu jsou tak daleko šetrnější. Jejich tvůrce také tvrdí, že na rozdíl od klasických podkov se na ně nelepí bláto.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47