Tipy, na domácí přípravky, které odpuzují kočky

 Mazlíčci 
22. května 2017 12:08 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Nechcete, aby se vám kočky procházely v květinových záhoncích? Vyrobte si kočičí repelent! internet
Jeden z nejčastějších problémů, které můžete s vaším kočičím mazlíčkem mít, je, že vám buď škrábe nábytek, nebo čůrá kam nemá. Těmto nešvarům se dá snadno zabránit jednoduše vyrobenými domácími přípravky.

Svému domácímu mazlíčkovi chceme pouze zabránit, aby chodil na určitá místa, nechceme mu ublížit. Návody lze použít také, když kočky nemáme a nechceme, aby nám ty cizí chodily na zahradu.

Každá kočka je jiná, možná proto bude potřeba vyzkoušet alespoň dvě různé varianty, než najdeme to pravé řešení. Průměrná kočka má čtyřicetkrát víc čichových buněk než člověk. Proto jsou citlivé na pachy, které jim nevoní. Mezi ně patří například levandule, pepř nebo pomeranč.

Smíchejte jeden díl esenciálního oleje jakékoliv zmíněné vůně s třemi díly vody, nalejte do láhve s rozprašovačem a pořádně zamíchejte. Postříkejte směsí místa, kterým chcete, aby se kočky vyhýbaly.

Jinou metodou je vymačkat půl citrónu do půl litru vody a přidat asi dvanáct kapek eukalyptového oleje. Eukalyptus odpuzuje několik druhů zvířat včetně koček. Pokud máte problém s tím, že váš záhonek používají kočky od sousedů jako záchod, můžete zkusit nasypat do nich hrst sušeného rozmarýnu nebo levandule.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008