Odpuzovače zabrání škodám, které vaše kočky mohou doma nebo venku napáchat

 Mazlíčci 
15. července 2019 13:47 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Odpuzovače koček se hodí do bytu i ven Internet
Kočku není možné vycvičit k poslušnosti tak jako pejska. Pokud jsou doma nebo venku na zahradě místa, kam chcete kočkám zakázat vstup, možná vám přijdou vhod kočičí odpuzovače.

Držet kočku dál od určitých míst venku na zahradě můžete buď elektronicky pomocí ultrazvukových odpuzovačů, nebo pomocí postřiků a posypů určených k odpuzování koček.

Ultrazvukové odpuzovače

Ultrazvukové odpuzovače jsou oblíbené především proto, že svým fungováním nikoho kromě nechtěných návštěvníků vaší zahrady neruší. Vyluzují totiž signály o frekvenci pro lidské ucho neslyšitelné, ale pro kočky nesnesitelné a vysoce nepříjemné. Kmitočet těchto odpuzovačů je nastaven tak, aby fungoval na kočky i psy zároveň, takže je můžete použít i v případě pejsků.

Antikočičí spreje

Spreje proti nezvaným zvířatům fungují tak, že využívají pro ně velmi nepříjemné pachy k jejich odehnání. Stačí je nastříkat na zahradu a kočky si pak její návštěvu rozmyslí. Tento typ produktů má však i své nevýhody. Nezabírá plošně na všechny kočky a může se stát, že bude svým pachem více vadit vám než jim. Někdy je tedy zapotřebí vyzkoušet více druhů.

Jejich účinky také mohou snížit déšť i vítr a je lepší neaplikovat sprej na listy rostlin. Na menších zahrádkách ale své využití najdou. Navíc na rozdíl od elektronických odpuzovačů stojí jen zlomek ceny.

Ochrání zdi i nábytek

Přípravek nastříkejte všude tam, kam nechcete, aby vaše kočka chodila. Sprej aplikujte například na domovní zdi, dveře, ploty, stromy, keře, rostliny, skalky nebo záhony. Obsažené látky účinkují velmi rychle a dlouhodobě. Odpuzovač koček působí tak intenzivně, že zpravidla postačí cca 3 stříknutí.

Interiér

Obecně je účinek odpuzovačů v krytých prostorách mnohem delší. Vlastní plochu je potřeba před aplikací dobře očistit nebo omýt. Přípravek se aplikuje nejprve každé 2 – 3 dny (2 – 3x), aby vůně přípravku byla intenzivnější. Poté účinek přetrvává obvykle 2 – 3 týdny.

Exteriér

V exteriéru budete postupovat podobně jako v interiéru. Pokud je to možné, místo před aplikací dobře očistěte nebo omyjte a pak přípravek aplikuje nejprve každé 2 – 3 dny. Odpuzující účinek většinou přetrvává 1 – 2 týdny. Hodně ale záleží i na počasí, v případě deště se účinná doba zkracuje. Ze zahrady lze kočky vyhnat i jinými metodami, o kterých jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod