Vyrobte psovi zmrzlinu, která pro něj bude v horkých dnech příjemným osvěžením

 Mazlíčci 
28. července 2020 11:00 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Klasická zmrzlina může vašemu chlupáči způsobit velké bolesti břicha Pexels
Zmrzlina k létu patří. Ale proč byste si ji měli dopřávat pouze vy? Udělejte radost také vašemu čtyřnohému chlupáči, pro něhož to bude velmi příjemné osvěžení.

Běžná zmrzlina pro psa není vůbec vhodná. Žaludek dospělého zvířete totiž není zrovna uzpůsobený na trávení laktózy. Samozřejmě, že malé množství jim nijak neuškodí, ale pokud by si váš chlupáč dal standardní porci, můžete mu v lepším případě způsobit plynatost, v horším pořádné bolesti břicha. Navíc většina zmrzlin obsahuje poměrně velké množství cukru, což také není zrovna běžná součást psího jídelníčku. Pokud tedy chcete dopřát chladivé letní osvěžení i psovi, vyrobte mu domácí zmrzlinu, která mu rozhodně nijak neublíží. Na výběr máte navíc celou řadu příchutí.

Ovocné potěšení

Banán, jahody, borůvky a také neslazené burákové máslo. To jsou základní ingredience letního osvěžení, které snadno připravíte doma. K tomu si sežeňte formy například na nanuky či ledové kostky a zbytek už půjde prakticky samo.

Na jednu porci potřebujete

  • 1 zralý banán 
  • hrst borůvek
  • 2 velké jahody
  • lžíci burákového másla 

Postup

Veškeré ovoce nejprve nakrájejte na kousky a dejte zmrazit. Poté je dejte do mixéru a mixujte tak dlouho, dokud ze všeho nebude doslova kaše. Přidejte burákové máslo, promíchejte a směs nalijte do předem připravených formiček a nechejte pořádně zamrazit. Ovoce můžete samozřejmě libovolně kombinovat.

Pro milovníky masa

Zmrzlina nemusí být nutně jenom ovocná. Zkuste také masovou variaci.

Potřebujete

  • kuřecí skelety
  • mrkev
  • sušené kuřecí maso

Postup

Kuřecí skelety rozvařte tak, aby se doslova rozpadly. Přidat můžete také pár bylinek, které psům vyloženě prospějí. Jaké to mohou být, jsme psali zde. Maso rozmixujte na kaši, přimíchejte trochu vývaru a rozvařené mrkve. Jako bonus můžete zapracovat nakrájené kousky sušeného kuřecího masa a zamrazte. Hotovou pastu přeneste do formiček a nechejte přes noc zamrazit.  

S dětskou výživou

Nemáte čas na přípravu domácí zmrzliny? Máme pro vás řešení, které bude chutnat nejenom psům, ale celé vaší rodině. Zajděte si do nejbližšího obchodu a kupte dětskou přesnídávku, ale nejlépe bez cukru. Existuje mnoho příchutí, ze kterých můžete vybírat. Stejně jako v předchozích případech stačí přesnídávku přendat do formiček na nanuky a nechat pořádně zamrazit.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod