Ne každý pes snáší zimu dobře. Připravte svého chlupáče na sychravé počasí

 Mazlíčci 
02. října 2020 10:24 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Ne každý pes snese sychravé počasí a zimu Depositphotos
Pomalu se blíží zima. A zatímco někteří pejsci v tomto období doslova ožijí, jiní psi by nejraději nevystrčili z domu ani čumák. Takového psa je pak dobré na tyto dny připravit.

Dny se krátí a nastává období, kdy se budeme držet spíše doma. Jenomže kdo má psa, ten moc dobře ví, že je potřeba jej venčit bez ohledu na počasí nebo roční dobu. Zima je velká zátěž nejenom pro lidský organismus, ale také pro ten psí. A i když to každý majitel myslí s chlupáčem dobře a snaží se, aby zimu přečkal co nejlépe, existuje celá řada lidí, kteří se dopouští omylů, jež mohou stát psy zdraví. 

Pomoc vitaminů

Rýma, kašel či virózy se netýkají pouze lidí, ale také zvířat. Proto je potřeba posilňovat imunitní systém také u vašeho čtyřnohého přítele. Kupte mu vitaminy, které jsou volně dostupné na internetu či v lékárnách. Jsou buď v kapkách, sypké formě či prášcích. Stačí si pouze vybrat, jaký způsob podávání vám nejlépe vyhovuje.

Něco na zahřátí

Pokud máte pejska, který má rád teplo domova, bez oblečku na zahřátí se neobejdete. Pořiďte mu takový, který mu ochrání důležitá místa na těle, jako jsou například ledviny a záda. Obleček mu můžete ušít sami, třeba ze starého svetru. Jak to provést, jsme psali zde. A nebo mu můžete koupit nový. V takovém případě je dobré vzít pejska na  prodejnu, kde si jej může vyzkoušet. Ne každý obleček je totiž šitý stejně.

Větší viditelnost

Vzhledem ke kratším dnům se určitě nevyhnete večerním procházkám. Myslete nejenom na vaši bezpečnost, ale i bezpečnost psa. Pořiďte mu reflexní prvky, například vestu nebo obojek či světélkující doplňky. Díky LED diodám budete mít dokonalý přehled o tom, kde váš pes zrovna pobíhá. A stejně tak bude váš pes viditelný i pro ostatní.

Chraňte tlapky

Během podzimních vycházek se váš pes mnohem častěji umaže než během léta, takže mu určitě mnohem častěji umývejte také tlapky. Aby je voda příliš nevysušila, namažte je dostatečnou vrstvou ochranného krému. Na trhu jsou k dostání masti na tlapky, které polštářky chrání nejen v létě před rozpálenými chodníky, ale také v zimě před solí. A ta může chlupáči způsobit nemalé bolestivé problémy.

Pozor na parazity

Jestli si myslíte, že na podzim nemůže pejsek chytit nějakou tu blechu nebo klíště, jste na omylu. Právě teď začíná druhá sezona klíšťat, proto pejskovi ještě na nějakou dobu pořiďte antiparazitní obojek, postřik nebo spot-on.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve