Vyrobte svému pejskovi módní kousek. Stačí vám starý svetr

 Mazlíčci 
30. prosince 2018 15:04 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Plemena chována doma jsou náchylná na prochladnutí Shutterstock
Potřebuje váš čtyřnohý mazlík nový obleček? Nemusíte za něj utrácet spousty peněz. Vyrobte mu jeden, třeba ze starého svetru.

Možná, že si myslíte, že psi oblečky nepotřebují. Jenomže plemena, která jsou zvyklá být doma v teple, mají problém se vyrovnat s mrazivým a chladným počasím. Často to pak odnášejí celou řadou nemocí. Díky oblečkům tak mohou bez problémů přečkat i delší pobyt venku. Oblečky byste jim měli dávat jak v mrazivém počasí, tak v silném větru i v teplotách okolo 0 °C, během dlouhých nebo fyzicky náročných výletů.

Je to zadarmo

Některé módní kousky stojí opravdu spousty peněz. Jejich ceny dosahují i stovky korun. Nicméně, svému miláčkovi můžete pořídit obleček, který vás nebude stát prakticky ani korunu, navíc si jich můžete vyrobit celou řadu. A nemusíte být vůbec ani zdatný krejčí.

Ze svetru či mikiny

Vše, co potřebujete, je stará mikina nebo svetr, který už nenosíte. Vlastně potřebujete jenom rukáv. Ten odstřihněte od zbytku oblečení. Tam, kde je začátek, bude mít pes otvor pro hlavu. Ze zbytku můžete udělat třeba pejskovi skvělý nový pelíšek. Návod, jak na to, jsme psali zde.

Nahoře delší

Podle délky pejska změřte, kde udělat otvory pro přední nohy. V těchto místech vystřihněte otvory a ty případně ještě oblemujte, aby se nepáraly. Pak jej zkraťte na požadovanou délku. Nahoře by měl být delší, aby zakrýval i kořen ocasu, dole samozřejmě kratší, aby mohl váš pejsek bez problémů vykonat potřebu.

Módní návrhář

Nyní záleží na vás, zda obleček přizdobíte třeba kamínky nebo nášivkami. A pokud si troufáte i na složitější tvorbu, můžete obleček opatřit i jednoduchým zapínáním. Pak už stačí jenom obléct a vyrazit na první vycházku do přírody.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008