Pokud váš pes žije venku v boudě, dobře ho připravte na zimu. V mrazech mu hrozí zdravotní problémy

 Mazlíčci 
25. listopadu 2020 09:05 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Ve velkých mrazech psům kožich na zateplení nestačí  Depositphotos
Zima se rychle blíží. Zanedlouho budou v noci velké mrazy. Pokud psa nemáte v domácnosti, ale na zahradě, měli byste ho na změnu teplot dobře připravit. Mohlo by se stát, že venku promrzne a onemocní. Zjistěte, co všechno pro svého mazlíčka musíte zajistit.

Zima představuje zátěž nejen pro lidský organismus, ale i pro ten psí. Pokud se váš mazlíček pohybuje celý rok pouze venku, na podzim mu začne srst houstnout a připravovat se na zimu. To však nebude stačit. Když udeří mrazy, bude mu zima. Postarejte se o něj, aby se měl dobře i v zimním období.

Zateplení boudy

Základem je zabezpečit pejskovi boudu, aby se v ní mohl během mrazivých nocí schovat. Kotec by měl být umístěný směrem k jihu, aby do něj příliš nefoukalo. Psí příbytek byste měli dobře izolovat. Boudu dobře zateplí polystyren.

Podlahu v kotci vystelte teplou dekou nebo slámou. Vchod do boudy zakryjte clonou, aby se do ní nedostával zbytečně chlad. Ve chvíli, kdy noční teploty klesnou pod minus patnáct stupňů Celsia, nenechávejte už vašeho mazlíčka spát venku. Zavírejte ho na noc třeba do garáže či kůlny, kam mu dejte teplý pelíšek.

Tučná strava

Pejsci by měli dostávat v zimě trochu tučnější stravu. Pořiďte mu krmivo, které obsahuje velké množství vitaminů, minerálů a tuků. V zimním období nebude vadit, že trochu přibere. Prospěje mu to. Tuky dokáží lépe regulovat tělesnou teplotu. Mazlíčka nesmíte překrmovat, ale dávejte mu trochu větší dávky jídla než obvykle. Pokrm pejskovi můžete i ohřát.

Dlouhé procházky

Během zimních dní choďte se svým čtyřnohým parťákem na delší procházky. Musí se dobře proběhnout, aby se lépe zahřál. Pokud však bude mrznout i přes den, procházku naopak zkraťte a choďte na ni častěji. Dále čtěte: Vašeho psa může potrápit celá řada lidských nemocí. Některé z nich mohou skončit i smrtí.

Dávejte pozor na sníh

V létě si pejsci rádi pochutnávají na trávě a v zimě na sněhu. Pokud si všimnete, že sníh žere často, musíte ho to odnaučit. Byla by mu totiž větší zima a mohl by se podchladit. Kromě toho mu hrozí i žaludeční potíže. V případě, že má váš mazlíček dlouhé chlupy na tlapách, zkraťte je, aby se mu tam nezasekával sníh.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod