Línání vašeho chlupáče lze výrazně omezit. Poradíme vám jak

 Mazlíčci 
21. října 2020 12:49 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Zvířata mění srst pravidelně na podzim a na jaře Pixabay
Chováte-li doma kočku nebo psa, pak vás určitě trápí jejich línání. To bývá nejhorší teď na podzim, a také na jaře. Co s tím?

Pes v bytě se stává členem rodiny a stejně tak i kočka. Respektujeme jejich potřeby, ale na co se nedá zvyknout, jsou chlupy. Na ty lze narazit prakticky všude, kam se hnete. Nyní, v období podzimního línání, je to ještě výrazně horší. Co s tím?

Česat, česat a česat

Všechna zvířata, která mají hustou a dlouhou srst, potřebují pravidelnou péči. V tomto případě pravidelné vyčesávání. To se ale netýká jen dlouhosrstých plemen psů a koček, ale i morčátek a králíčků. Díky česání omezíte nejenom nekontrolovatelné línání, ale také pomůžete svého chlupáče zbavit nečistot a staré srsti, která by mu mohla způsobit neplechu. Například kočky chlupy nechtěně polykají a pak mají problémy se žaludkem. 

Není kartáč jako kartáč

Pokud si myslíte, že psa nebo kočku stačí vyčesat obyčejným hřebenem nebo kartáčem, jste na omylu. Na hladkou srst je dobré použít gumové kartáče a jemná hřebla. U dlouhosrstých plemen volte raději hřeben s dlouhými zuby.

Všeho s mírou

Pravidelné vyčesávání neznamená, že musíte na zvíře několikrát denně brát hřeben. I v tomto případě platí, že všeho moc škodí. Přílišné vyčesávání může způsobit, že se buď začne srst příliš mastit, anebo se objeví lupy.

Vyvážená strava 

Na co byste dále měli myslet, to je kvalitní a vyvážená strava. To, že je chlupáč dobře krmený, poznáte tak, že má lesklou srst bez lupů a šupinek. Napomoci tomu můžete také přidáním kvalitních olejů, například lososového nebo lněného. Podobně efektivní je pro zvířátka i koupání ve speciálním šamponu s obsahem blahodárných olejů. Zkuste si vyrobit domácí šampon, který vašeho chlupáče krásně umyje a provoní. Jak jej vyrobit, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008