Jak připravit červenou řepu, aby vám chutnala
Pečená řepa
Smíchejte na plátky nakrájenou řepu a brambory. Okořeňte česnekem, posolte a zakápněte olivovým olejem. Dejte péct. Můžete samozřejmě přidat i další druhy zeleniny. Řepa přijme chuť ostatních druhů a nebude tak nápadná.
Řepná šťáva
Pokud máte výkonný odšťavňovač, nebojte se zkusit přidat řepu do různých šťáv. Pokud využijete jablka, mrkev, celer a případně další druhy a přidáte menší množství řepy, získáte nápoj, který bude chutnat i dětem. Pro začátek nedávejte řepy víc jak deset procent. Postupně můžete zkusit přidávat. Dejte pozor na to, že šťáva může mít hodně cukru. Získanou šťávu proto použijte místo svačiny.
Řepné chipsy
Na trhu jsou řepné chipsy, ale můžete si je udělat i doma. Budou zaručeně chutnat, jen si dejte pozor na to, že stejně jako ty bramborové budou plné oleje a kalorií.
Salát z červené řepy
Nastrouhejte řepu, přidejte sůl, pepř, majonézu a najemno nasekanou cibulku. Podávejte s kvalitním žitným chlebem. Ozdobte zelenou petrželkou.
Řepný krém
Vařte červenou řepu nakrájenou na kousky až změkne. Rozmixujte a zjemněte smetanou. Přidejte trochu zázvoru, pepře nebo pálivé papriky.