Nevyhazujte použité pytlíky od čaje. Využijte je k dalším účelům

 Ostatní 
04. ledna 2018 12:22 / Marie Popelková
  3
📷
3 fotografie v galerii
Čajové sáčky mají využití u nádobí i proti zánětům Shutterstock
Patří čaj mezi vaše nejoblíbenější nápoje a nenecháte si ho ujít každý den? Hromadí se vám použitými pytlíky v odpadkovém koši a často je necháváte i v hrníčku nebo na talířku? Využijte sáčky k mnoha dalším účelům, o kterých ani nevíte!

Použité čajové sáčky lze využít na různé věci. Pokud je usušíte, mohou vám být vhod pro vaše boty. Jakým způsobem? Když usušené sáčky vložíte na noc do bot, nasají na sebe nadměrnou vlhkost a také zápach, takže se vám v nich tolik nebude potit noha a ani nebudou smrdět.

Mytí nádobí

Čajový sáček je užitečný i při umývání nádobí. Můžete s ním vyčistit špinavé nádobí i bez použití chemických látek. Přitom ani nemusíte nic na sílu drhnout. Stačí jen ponořit nádobí na noc do dřezu plného vody, vhodit tam pytlík čaje a ráno snadno smyjete všechnu mastnotu i nečistoty.

Účinky čaje při nachlazení zná asi každý, ale je i další zdravotnickou pomůckou. Obsahuje totiž tanin, který pomáhá odstranit zánět, podráždění a otoky. Proto použité sáčky přikládejte na problematická místa. Studené obklady pomáhají i proti škrábancům, modřinám a pozitivně působí i na skvrny nebo váčky pod očima.

Vůně čaje pomáhá zahnat i malé hlodavce, pavouky a hmyz. Pokud s nimi máte problém, můžete na ně použít čajovou taktiku. Rozmístěte čajové sáčky v bytě nebo domě tam, kde se tato nepříjemná havěť objevovala. Pak už by s tím měl být nadobro konec.

Zápach v lednici

Pomocníkem mohou být sáčky i v ledničce. Mnohdy se stane, že ji otevřete a potýkáte se s nepříjemným zápachem. A právě tady může nastoupit na scénu opět použitý čajový sáček. Bude absorbovat pachy ze všech potravin a udržovat rovnováhu vlhkosti. Výsledkem pak bude mnohem lepší vůně!

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008