Využijte stahovací pásky na maximum. Kde všude se hodí?

 Ostatní 
28. srpna 2018 10:20 / Bronislava Silná
  6
📷
5 fotografií v galerii
Stahovací páska má řadu využití Shutterstock
Stahovací pásky jsou poměrně známou věcí. Dokážete je ale využít opravdu naplno? Máme zajímavé inspirace, jak je využít. Stahovací pásky byly vymyšleny jako příslušenství pro kabely. Jejich skvělou vlastností je skutečnost, že zvolíte velikost podle vašich potřeb, obtočíte to, co potřebujete spojit, provléknete a zatáhnete.

Spoj se dá povolit, ale nepočítá se s tím. Obvyklým postupem je případné rozstřižení, a tedy i znehodnocení stahovací pásky.

Organizace kabelů

Stahovací pásku použijete všude, kde jsou nějaké kabely, které potřebujete trvale spojit dohromady. Může jít i o různé kabely, u kterých nechcete, aby se míchaly dohromady a vytvářely nevzhledné chumáče. Stahovací pásky najdou své použití u silných kabelů, ale také u amatérských konstrukcí či v útrobách domácích počítačů. Fantazii se meze nekladou.

Různé opravy v automobilu

Další oblastí, kde lze stahovací pásky dobře využít, jsou různé opravy v automobilu. Pásky se hodí i k uchycení různých hadic. Poslouží jako pojistka před vyskočením krytů kol a v nouzi jimi můžete přidělat i poznávací značku, abyste ji cestou neztratili docela.

Stahovací pásky se mohou hodit k přidělání určitých předmětů na střešní nosič. Na spojení lyží dohromady, pro stabilizaci jízdních kol vložených do speciálního nosiče. Stahovací páskou ostatně můžete přichytit i střešní box, kterému se porouchá spoj na příčné nosníky. Více o výběru střešního boxu najdete zde.

Zahrada a dům

Stahovací pásky použijete na uchycení různých předmětů k sobě. Vylepšíte jimi rozviklanou sekačku. Příští rok je můžete použít i jako očka, která budou přidržovat rostliny u tyček. Pomohou vám přidělat další předměty k plotu či dočasně opravit plot, který někde praskne.

Stahovací pásky můžete použít k připevnění dekorací a různých závěsných květináčů do interiérů i exteriérů. Na dřevěných či kovových konzolách pak skvěle drží různé sušené kytice, cedulky či jiné předměty. Ze stahovacích pásků vyrobíte snadno různá očka na zavěšení nářadí a dalších nástrojů.

Táboření

Při táboření se hodí stahovací pásky při opravách prasklých stanových tyčí. Pokud jste zvyklí stavět přístřešek z přírodního materiálu, pomohou vám spojit pevně větve dohromady. Stahovací pásky využijete i při opravách batohu, jako náhradu kovového kroužku, přezky a při dalších nouzových situacích, do kterých se můžete dostat.

První pomoc

Stahovací páska může nahradit obvaz při použití náhradní dlahy. Pomocí dvou dřevěných lišt či klacků tak zafixujete zlomenou ruku, než se dostanete k odbornému ošetření.

Stahovací pásky v různých velikostech by měly být součástí vybavení každé dílny, automobilu a v batohu lidí, kteří jezdí často do přírody a mají oblíbené různé adrenalinové situace, které je třeba zvládnou s minimem vybavení.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod