Grilujte zdravě bez jakýchkoliv škodlivin a klidně třeba v obýváku

 Ostatní 
22. září 2018 17:44 / Veronika Prášilová
  0
📷
4 fotografie v galerii
S bio grilem si připravíte takovou dobrotu i doma Internet
Pořádnému steaku na grilu se nic nevyrovná. A k tomu porce grilované zeleniny, klas kukuřice a bude se olizovat celá rodina. Jenže grilovací sezona je limitovaná počasím. Pokud si chcete dopřát grilovací party opravdu kdykoliv a kdekoliv, máme pro vás řešení. Navíc stoprocentně ekologické, bez jakýchkoliv škodlivin.

S běžným grilováním je spojená spousta věcí. Musíte mít vhodný venkovní prostor, pytel dřevěného uhlí nebo plynovou láhev, samotná příprava žhavých uhlíků je často úplná maturita a nakonec vás čeká nepříjemné čištění celého grilu včetně připálené grilovací mřížky. Tomu všemu může odzvonit, pokud si pořídíte gril na biolíh, neboli takzvaný bio gril.

Domácí grilování třeba i v zimě

Bio gril funguje na principu spalování ekologického bioethanolu, který při hoření nevytváří žádné škodliviny. Rozkládá se totiž na oxid uhličitý a vodu, tedy to, co vydechujeme. Bio grily jsou tudíž vhodné i do interiérů. Grilovat tak můžete třeba v obývacím pokoji nebo zimní zahradě, a to za jakéhokoliv počasí.

Už žádné karcinogeny

Konstrukce bio grilů je vymyšlená tak šikovně, že při grilování neodkapává mastnota na zdroj žáru (např. žhavé dřevěné uhlí), ale na ochlazovanou desku. Jídlo se griluje na teflonové mřížce, proto se vám nikdy nepřipálí.

Biolíh se při hoření mění na vodní páru, proto maso při grilování nevysušuje, a to zůstává šťavnaté. Velkou výhodou je také skutečnost, že se maso opéká ze všech stran zároveň. A dokonce vám vykouzlí křupavou kůrčičku. Rychle a zdravě si tak můžete připravit i ryby, zeleninu, polotovary jako grilovací klobásy. Záleží jen na vaší chuti a fantazii.

Pohoda i po jídle

Jelikož při hoření biolíhu nevznikají žádné saze ani popel, odpadne vám otravné čištění. Až se v klidu najíte, stačí opláchnout teflonovou mřížku a otřít desku, na kterou odkapává mastnota. Ani když budete grilovat vevnitř, nemusíte se bát pro mnohé nepříjemného kouřového odéru, protože i po takto úžasně propečené večeři vám doma zůstane jen libá vůně připravovaného jídla. Aby byla iluze večerního posezení v přírodě dokonalá, můžete si spolu s grilem pořídit do kuchyně či obýváku i biokrb.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47