Jak se zbavit skvrny od odolného make-upu?

 Ostatní 
14. září 2019 10:26 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Na některé skvrny od líčidel kapesník nestačí Internet
Líčíte se každý den? V tom případě se skvrn od make-upu nejspíš nevyhnete. Můžete si na své oblečení dávat pozor, ale i přesto se vám může stát malá nehoda. Stačí, abyste si ze sebe rychle vysvlékly bílou halenku, nechtěně si ji otřely o své namalované rty a skvrna je na světě. Inspirujte se, jak se jí zbavit.

Když používáte make-up často, nepochybně na svém oblečení najdete občas barevnou skvrnu. Pokud používáte různá dlouhotrvající líčidla, která nedostanete dolů z obličeje pouhým setřením kapesníku, skvrny od nich většinou pračka nedokáže zcela odstranit. Musíte na to jinak.

Alkohol

Pokud objevíte na oblečení skvrnu od make-upu a nejste si jisté, jak dlouho tam je, sáhněte po alkoholu. Na něj se můžete spolehnout, protože vás skvrn spolehlivě zbaví. Předtím, než vyzkoušíte jeho sílu, namočte do něj vatovou tyčinku a jemně se s ní dotkněte oblečení. Díky tomu zjistíte, zda vám po něm barva bledne. Pokud ne, naneste malé množství alkoholu na skvrnu, opláchněte oděv studenou vodou, a poté ho ještě dejte do pračky.

Žlučové mýdlo

Pokud doma nemáte žlučové mýdlo, je to chyba. Měli byste si ho pořídit, protože vaše oblečení zbaví různých skvrn. Navíc nejde o žádnou drahou věc. Žlučové mýdlo koupíte za pár korun. Oblečení namočte do vlažné vody a do skvrn vetřete žlučové mýdlo. Poté oděv opláchněte vodou a tento proces můžete zopakovat ještě jednou, aby po skvrnách nezůstala ani stopa. Oblečení můžete ještě pro jistotu dát do pračky.

Pěna na holení

Pokud nemáte po ruce alkohol ani žlučové mýdlo, můžete potíž se skvrnami vyřešit s pomocí pěny na holení. Ta totiž alkohol obsahuje. Naneste na fleky od make-upu trochu pěny, oděv v rukou promněte, a poté ho důkladně opláchněte vlažnou vodou. Oblečení ještě vyperte v pračce, a poté už ani nebudete vědět, na kterém místě se vám skvrna objevila.

Alpa

Alpa obsahuje alkohol, takže skvrny od make-upu půjdou dolů skoro samy. Opět raději udělejte test s vatovou tyčinkou. Pokud se vám osvědčí, potřete francovkou místa, kde máte fleky, v rukou oděv jemně protřete a opláchněte ve vlažné vodě. Následně oblečení vyperte v pračce. Alpu dokáže nahradit i líh, který byste měli sehnat téměř v každé drogerii. Dále čtěte, jak se zbavit nepříjemných skvrn od potu.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod