Máte na tričkách žluté mapy od potu? Zjistěte, jak se dají odstranit

 Ostatní 
08. září 2019 09:34 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Skvrny od potu rozhodně nevoní  Depositphotos
Zpotit se nemusíte jen v létě. Stačí, když se rozběhnete na tramvaj a najednou ucítíte kapky potu pod tričkem. Nejvíce se člověk zpotí pod paží. Problém je v tom, že na tričku zůstanou skvrny, se kterými si mnohdy nedokáže poradit ani pračka. Poradíme vám, jak s nimi zatočit.

Pokud spěcháte do práce a zapomenete na deodorant, zpotíte se. Pot se vsákne do vašeho trička a pod paží vám vznikne velký flek, který rozhodně nebude vypadat dobře. Pračka s běžným pracím práškem si s tím nemusí poradit. Musíte na to jinak.

Bílé oblečení

Při odstraňování skvrn z potu nemusíte být na bílé oblečení tolik opatrní, protože vám barva nevybledne. U barevného oděvu je to horší, protože by mohl ztratit zářivou barvu. Následující tipy jsou určeny pouze pro bílé oblečení.

Namočte oblečení do octové vody

Ocet je všestranný pomocník v domácnosti. Funguje jako dezinfekční prostředek a pomůže vám zbavit se nežádoucích skvrn na oblečení. Smíchejte ho s vodou. Do litru vody přidejte tři velké lžíce octa. Oblečení v octové vodě nechte odmočit několik hodin. Poté ho ještě vyperte v pračce, ale místo aviváže použijte znovu ocet.

Jedlá soda

Jedlá soda je skvělý pomocník v domácnosti stejně jako ocet. Pokud vám je tedy sympatičtější jedlá soda, můžete skvrny vyčistit pomocí ní. Postup se však trochu liší. Špinavé tričko na několik minut namočte do vody a poté ho vyždímejte. Vytáhněte ho a na skvrny od potu nasypte rovnoměrně jedlou sodu. Nechte ji působit několik hodin a pak oděv klasicky vyperte v pračce.

Kuchyňská sůl

Se skvrnami od potu vám pomůže i kuchyňská sůl. Do nádoby si napusťte zhruba litr vody. Naberte si plnou hrst soli. Vhoďte ji do vody a promíchejte. Oblečení do ní namočte a nechte ho tam několik hodin. Poté ho vytáhněte a dejte do pračky.

Barevné oblečení

S barevným oblečením musíte zacházet opatrněji než s bílým. Pokud byste ho namáčeli v předchozích přípravcích, mohly by vám barvy na oblečení snadno vyblednout. Zvolte raději méně agresivní prostředek.

V boji proti skvrnám od potu vám pomůže mýdlo s jelenem. Naplňte si nádobu horkou vodou a nastrouhejte do něj část mýdla. Oblečení v něm nechte odmočit přes noc. Ráno ho klasicky vyperte v pračce. Máte na oblečení žmolky? Víme, jak se jich zbavit.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Celulitida trápí ženy bez ohledu na věk i postavu. Tělu je potřeba dodávat živiny, které jsou účinné...

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum