Využití starého povlaku na polštář

 Ostatní 
28. ledna 2020 08:34 / Eva Vogelová
  3
📷
4 fotografie v galerii
Ze starého povlaku na polštář si můžete udělat vak na praní  Pixabay
Máte ve skříních několik starých povlaků na polštáře, ale už je nepoužíváte? Zabírají vám místo, ale zároveň je nechcete vyhodit, protože by to byla škoda? Nemusíte se s nimi rozloučit. Povlaky na polštář vám mohou ještě posloužit. Zjistěte, jak.

Povlaky na polštář mají v domácnosti široké využití. Můžete si z nich vyrobit praktické věci, aniž byste museli být nějak zvlášť zruční. Stačí, abyste uměli stříhat či případně něco zašít a starým povlakům nebudete muset dát sbohem.

Vak na praní

Jemné prádlo nemusíte prát ručně. Můžete jej dát do pračky, když na něj budete mít vak. Můžete si jej pořídit i v obchodech, ale pokud máte doma staré povlaky na polštáře, nebude to třeba. Povlak na polštář zaplňte zhruba do poloviny, rozhodně by neměl být přecpaný. Prádlo by v něm nemělo dostatek místa a nebylo by dobře vyprané.

Koš na špinavé prádlo

Máte doma pouze jeden koš na špinavé prádlo, ale ten je permanentně plný? Můžete mít další koš vyrobený z povlaku na polštář. Stačí, když k němu přišijete ucho či v něm uděláte malou dírku a můžete jej pověsit na háček. Když budete mít dva či tři takové koše, můžete si prádlo rovnou třídit na bílé, černé a barevné.

Vak na uskladnění věcí

Míchají se vám ve skříni osušky, ručníky, povlečení či další věci dohromady? Povlaky na polštář můžete využít tak, že do nich vložíte různé věci. Budete je mít roztříděné a už se vám nestane, že se vám ve skříni pomíchají. Navíc se vám na ně nebude prášit. Mezi věci můžete ještě dát mýdlo a budou vám krásně vonět.

Ochrana oděvu

Na zašité straně vystřihněte otvor, kterým prostrčíte ramínko s šaty. Pokud jste jen trochu zruční, otvor můžete obšít, aby se nepáral. Tento vak se vám bude hodit i na to, když budete chtít svůj oděv někam přenést, aby se mu během cesty nic nestalo. Dále čtěte: Chcete, aby bylo vaše prádlo stále černé? Zjistěte, jak na to.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008