Slupka od banánu má několik využití nejen v domácnosti

 Ostatní 
26. ledna 2020 11:34 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Slupka od banánu obsahuje vitaminy a minerály Depositphotos
Máte rádi banány? Pokud je často jíte, patrně je oloupete a slupku hned vyhodíte. Děláte velkou chybu, protože slupky od banánu můžete použít při pečení či v péči o pleť. Slupky od banánů mají ještě několik dalších praktických využití.

Banány obsahují mnoho vitaminů, minerálů a antioxidantů. Žluté ovoce ve velké míře prospívá lidskému organismu. Některé látky, které obsahují banány, mají i jejich slupky. Z toho důvodu je můžete využít k různým činnostem.  

Pleťová maska

Trápí vás akné, nebo chcete mít regenerovanou a rozzářenou pleť? V tom případě si můžete jednoduše vyrobit vlastní masku z banánové slupky. Vitaminy, které obsahuje, zklidní podrážděnou pleť. Nejprve si vnitřní stranou slupky potřete problematická místa, kde máte akné.

Následně si důkladně umyjte novou banánovou slupku a celou ji rozmixujte. K ní můžete přidat trochu kokosového mléka a důkladně zamíchat. Směs si naneste na obličej a nechte ji působit zhruba deset až patnáct minut. Nakonec si pleť opláchněte vodou. Tuto proceduru opakujte každý druhý den. Zanedlouho uvidíte první výsledky.

Leštění bot

Došel vám krém na boty? Nemusíte si s tím dělat hlavu, protože vám postačí obyčejná banánová slupka. Oloupejte banán a vnitřní stranou slupky vyleštěte vaše boty. Několikrát je přetřete a nakonec je ještě otřete suchým hadrem. Možná vás výsledek natolik překvapí, že už si nebudete nikdy chtít v obchodě koupit klasický krém na boty.

Bradavice

Banánová slupka obsahuje polysacharidy, které si dokáží poradit se zarudlou kůží i menšími bradavičkami. Potírejte si je několikrát denně vnitřní stranou slupky. Pro zintenzivnění účinků uřežte kousek banánové slupky a vnitřní stranou si ji přiložte na bradavičky. Následně je k nim přilepte třeba izolepou či náplastí a nechte tam banánovou slupku přes noc. Tento proces opakujte alespoň čtrnáct dní za sebou.

Pečení masa

Pokud se chystáte péct maso, využijte banánovou slupku jako pomocníka. Dejte ji na dno pekáče, na ni položte maso a začnete péct. Díky slupce se maso nevysuší a bude šťavnaté, což potěší kuchaře i strávníky. V této situaci raději použijte slupku z bio banánu, která nebude plná chemie.

Bělení zubů

Toužíte po zářivém úsměvu a zároveň se zdráháte použít chemické prostředky, které vám mohou poškodit zubní sklovinu? Vyzkoušejte banánovou slupku. Potírejte si chrup vnitřní stranou každý den alespoň tři až čtyři minuty po dobu tří týdnů. Mohly by vám zmizet i skvrny od kávy či kouření. Dále čtěte: Jak skladovat česnek, aby vám vydržel dlouho?

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod