Odvážit suroviny při vaření jde i bez váhy

 Ostatní 
13. ledna 2020 12:00 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Jak si poradit, když vám doma chybí kuchyňská váha Internet
Listujete kuchařkami a přemýšlíte, co si dobrého letos upečete. Možná vám při pečení pomůže náš užitečný rádce. Suroviny lze totiž odvážit i bez váhy.

Nejprve přelétneme očima seznam surovin, které se nemusejí odměřovat vůbec, například vejce velikosti S, M, L. Tekuté suroviny odměříme klasickou odměrkou. Na určení přesného množství sypkých a pevných ingrediencí se obvykle používá váha, ale když ji nevlastníte, vystačíte si při odměřování jen s kávovou nebo polévkou lžící i s obyčejným šálkem nebo skleničkou.

Vyberte si pomocníky

Váhy, které měla maminka nebo babička, sice fungují spolehlivě a váží třeba i do deseti kilogramů, ale v kuchyni zabírají velmi hodně místa a nebývají přesné. V dnešní moderní době používáme elektronické váhy, které jsou skladnější, jsou vybaveny užitečnými funkcemi a váží s přesností na gram. Tyto váhy se vyrábějí z různých materiálů – nerez, sklo, plast. Váhy, které jsou bez misek, se vejdou i do malé kuchyně. Nosnost takové váhy se pohybuje mezi 2 – 5 kg, ale pokud nevaříte pro velkou rodinu, bohatě vám postačí.

Odměrky vždy po ruce

Na našem trhu najdete velké množství odměrek v různých velikostech a z nejrůznějších materiálů. Velmi praktické jsou ze skla nebo z průhledného plastu. Pokud máte v oblibě hrníčkovou metodu vážení, vystačíte si i s obyčejným hrnkem nebo s populární skleničkou od hořčice. V kuchyni by ale neměla chybět klasická plastová čtvrtlitrová odměrka. U nádob na odměřování tekutin – mléko, olej, oceníme praktickou hubičku pro lepší a bezpečnější přelévání. Pro odměřování malého množství sypkých, ale i tekutých přísad do pečiva nám poslouží praktické sady lžiček v různých velikostech. Tyto lžičky se vyrábějí z velmi odolného plastu a jsou opatřeny údajem o množství a ryskou. Dále čtěte: Kuchyňská váha by neměla chybět v žádné kuchyni. Na co hledět při jejím výběru?

Tip: Malé odměrky využijete i pro dávkování kávy, sirupů a dokonce i léků.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod