Jedlá soda nahradí prášek do pečiva, absorbuje zápachy a dokonce vybělí zuby

 Ostatní 
15. února 2020 08:28 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Mít doma jedlou sodu se vyplatí  Depositphotos
Jedlá soda je univerzální pomocník v domácnosti. Dokáže nahradit některé čisticí prostředky či vyčistí pleť. Dokonce dokáže i vybělit zuby, a nejen to, poradí si s několika dalšími úkony. Jednoduše se vyplatí ji mít doma.

Hydrogenuhličitan sodný neboli jedlá soda dokáže v domácnosti zázraky. Najedete ji téměř v každé drogerii či supermarketu za pár korun. Jedlá soda zastane tolik úkonů, že se vám ve výsledku nevyplatí pořizovat některé specifické čisticí prostředky. Navíc je na rozdíl od některých čisticích přípravků velmi šetrná.

Prášek do pečiva

Chystáte se péct, ale uvědomili jste si, že nemáte dostatek prášku do pečiva? Pokud máte uschovanou v domácnosti jedlou sodu, nemusíte se děsit. Namísto prášku do pečiva můžete použít do těsta jedlou sodu.

Zápachy

Nepříjemně vám zapáchá lednice? Tuto potíž můžete vyřešit s pomocí jedlé sody. Jde totiž o skvělý pohlcovač pachů. Na malý talířek nasypte trochu jedlé sody a dejte jej do lednice. Zhruba každý druhý den jedlou sodu vyměňte za novou. Maximálně během několika dní by měl být zápach pryč.

Hodně se potíte a nemáte zrovna po ruce deodorant? V tom případě sáhněte po jedlé sodě. Naneste si ji do podpaží a nemusíte se bát nepříjemného zápachu. Dokáže totiž absorbovat i tělesné pachy.

Čištění pleti

Jedlá soda dokáže nahradit čisticí pleťové přípravky. Nachystejte si misku, do které nasypte tři polévkové lžíce jedlé sody. Do ní přidejte jednu lžíci vody. Směs důkladně zamíchejte a naneste na obličej. Nechte ji působit zhruba pět až deset minut a nakonec ji opláchněte. Tento proces můžete opakovat každý den a vaše pleť bude jemná a zbavená nečistot.

Zažloutlé zuby

Trápí vás zažloutlé zuby? Předtím, než si je necháte za velkou sumu peněz vybělit u specialisty, vyzkoušejte jedlou sodu. Stačí, když ji nasypete na zubní kartáček a důkladně si s ní vyčistíte zuby. Opakujte každý den a buďte trpěliví.

První účinky se totiž mohou dostavit až za několik dnů či týdnů. Nečekejte však, že se vám po jedlé sodě budou zuby lesknout jako perličky. Patrně je nebudete mít křišťálově bílé, ale rozhodně už ne tolik žluté jako předtím. Zuby si můžete vybělit i s pomocí slupky od banánu.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve