Garáž pro auto lze postavit i ve svahu nebo na malém prostoru

 Ostatní 
03. dubna 2020 13:00 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Buďte originální a nechte si na svoje vrata napit tapetu Internet
Garáž můžete postavit i bez vrat. Ti z vás, kteří takovou garáž mají, vědí, že to hloupost není. Vhodnou alternativou jsou plachtové nebo textilní garáže, když máte malý prostor.

Další variantou je plechová či betonová garáž. Při rozhodování o mobilní garáži máte na výběr beton, kov i dřevo. Některé betonové a plechové garáže mohou být postaveny také ve svahu. Statik musí zaručit stabilitu stavby. Ideální je betonová deska s ocelovou výstuhou. 

Plachtová garáž má široké použití

Chcete své auto ochránit před rozmary počasí, ale na stavbu garáže nemáte prostor? ideálním řešením je plachtová garáž, kterou jednoduše postavíte na vyhrazeném místě. Skládací plachtová garáž je navíc multifunkční. Kromě parkování aut, motorek, vozíku nebo karavanu v ní můžete uskladnit třeba i seno. Konstrukci tvoří pevné ocelové trubky, proti vodě či sněhu vaše věci ochrání nepromokavá plachta. Plachtovou garáž můžete kdykoliv složit a zase rozložit na jakémkoliv místě. Montáž je snadná a ve dvou lidech vám nezabere více než tři hodiny. Pořizovací cena je mnohem nižší než náklady na stavbu garáže.

 

Betonové garáže

Ve srovnání s klasickou zděnou garáží je betonová garáž cenově dostupnější. Betonovou garáž lze využívat už při stavbě rodinného domu jako cenově přijatelný stavební kontejner. Na rozdíl od zděné garáže lze namontovanou betonovou garáž přesunout na jiné místo. Betonová garáž má výborné klimatické podmínky uvnitř. Vlhkost ve formě páry rychle uniká ven a navíc můžete do garáže dodatečně vestavět klimatické zařízení. Výhodou je výběr z mnoha velikostí a možností provedení. Garáž lze vybavit garážovými vraty s dálkovým ovládáním a elektrickým pohonem, nádrží na dešťovou vodu, sklepem atd.

Plechové panelové garáže

Jde o nezateplené garáže montované z rovných plechů s pultovou nebo sedlovou střechou a výklopnými vraty. Panelové díly jsou spojeny šrouby. Vnitřní stěny jsou opatřeny stříkanou omítkou nebo se dodávají pouze se zinkovaným plechem. Stěny mohou být rovné. Garáž může být vybavena výklopnými nebo sekčními vraty. Díky speciálnímu nástřiku stěn fasádní barvou se ve výsledku podobá klasické zděné garáži. Garáž se dá montovat svépomocí. Montáž nevyžaduje žádnou mechanizaci, proto je tento typ garáže vhodný i do míst s omezeným přístupem.

Dřevěné garáže a stání

Jsou to jednoduché dřevostavby, které ochrání vozidla před nepříznivými povětrnostními vlivy. Vycházejí z panelové konstrukce se zesílenými profily rámů nebo ze srubové konstrukce. Mají sedlový, rovný nebo pultový tvar střechy.

Charakteristiky garážových vrat

Jestliže se chcete vyhnout stavebním úpravám, ideálním řešením jsou sekční garážová vrata. Skvěle se přizpůsobí stávajícím podmínkám a nová vrata budete mít za pár hodin bez zásahu do okolního zdiva. Pokud hledáte garážová vrata, která mají mít funkci vrat i dveří, vyberte si posuvná garážová vrata. Mají minimální nároky na stavební připravenost, můžete je otevřít jenom podle průjezdu auta. Velmi dobře se ovládají. Dále čtěte: Garážová vrata nestačí jen sladit s fasádou či okny. Je potřeba vzít v potaz i další věci.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod