Na suché ruce z dezinfekce pomohou výživné domácí krémy. Jejich výroba je snadná

 Ostatní 
23. března 2020 08:23 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Nejsušší místa vznikají hlavně mezi prsty a na hřbetech rukou Depositphotos
Ruce jsou nejnamáhanější část lidského těla. Zvlášť v této době, kdy musíte i několikrát denně ruce dezinfikovat. To často způsobuje jejich vysoušení. Jak pomoci? Zkuste si vyrobit domácí krém na ruce.

Drsné, popraskané, suché. To je teď problém, který se objevuje po častém mytí a dezinfikování rukou. Nejvíce zasaženy bývají místa mezi prsty a hřbety rukou, kde je nejméně mazových žláz. Proto je potřeba právě tyto partie častěji promazávat krémem. Prakticky po každém mytí rukou. A to už chce poměrně velkou tubu s krémem na ruce. Proč si ji kupovat, když si snadno můžete vyrobit krém na ruce z pohodlí domova? Není to vůbec nic těžkého. 

Jednodušší už to být nemůže

Výhodou domácích krémů je fakt, že všechny ingredience můžete poměrně snadno sehnat na internetu. Prakticky základem každého krému, včetně těch tělových, jsou kokosový olej, včelí vosk, mandlový olej nebo bambucké máslo. 

Z bambuckého másla

Bambucké máslo je úžasná surovina. Je ideální pro suchou, rozpraskanou kůži. Má hojivé a regenerační účinky. A proto je také ideální surovinou pro výrobu krému na ruce.

Suroviny

  • 60 g olivového oleje
  • 30 g kokosového oleje
  • 20 g bambuckého másla
  • 20 g včelího vosku (nemusí být)
  • 15 kapek levandulového esenciálního oleje

Postup

Kokosový olej a bambucké máslo si roztopte ve vodní lázni. Vše dobře promíchejte a nakonec přidejte pár kapek vonného oleje. Hotovou směs nechejte lehce vychladnout a pak ji přelejte do připraveného kelímku. Vše nechejte ztuhnout. Pokud máte k dispozici včelí vosk, můžete jej přidat k máslu a kokosovému oleji. Díky němu bude krém tužší a také vám pomůže vytvořit na kůži ochrannou vrstvu. Kromě toho obsahuje vitamin A, který má antioxidační a antiseptické účinky. 

Mandlový krém

Pokud máte chuť trochu experimentovat, sežeňte si mandlový olej. Jeho velkou předností je, že dokáže pokožku regenerovat a zklidňovat podráždění. Pomáhá i při svědění kůže, suché pokožce pomáhá předcházet ztrátě vlhkosti. Kromě oleje budete také potřebovat glycerin. Nebojte se, že byste jej doma nevyužili. Glycerin je totiž úžasný pomocník v domácnosti. O tom, co vše umí a kde vám pomůže, jsme psali zde

Suroviny

  • 3 lžíce včelího vosku
  • 8 lžic mandlového oleje
  • 6 lžic glycerinu
  • 6 kapek levandulového esenciálního oleje

Postup

Výroba mandlového krému je podobná tomu prvnímu. Opět si ve vodní lázni rozpusťte včelí vosk, přidejte mandlový olej a po kapkách glycerin. Směs vyndejte a míchejte tak dlouho, dokud se vám nevytvoří krém. Nakonec nakapejte esenciální levandulový olej, přelijte do kelímku a nechejte ztuhnout. Mažte tolikrát, jak uznáte za vhodné. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47