Přichází čas kaštanů. Inspirujte se k výrobě podzimních dekorací, které vás nebudou nic stát

 Ostatní 
07. října 2020 11:57 / Veronika Prášilová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Výroba zabere nějaký čas, ale je to úžasná a levná relaxace Depositphotos
Podzim již oficiálně začal. Udělejte si chvíli čas a zlepšete si náladu zkrášlením domácnosti dekoracemi z kaštanů a dalších přírodnin. Se sbíráním a výrobou vám jistě rády pomohou děti. Vaše nebo vypůjčené od známých.

Základem tvorby z kaštanů jsou zvířátka. Rozhodně nejde o klišé, protože se vyrábějí jednou za rok a děti to vždy baví. A mohlo by i ty, které již školním lavicím odrostly. Pojďte se podívat, co dalšího se z kaštanů dá vyrobit.

Tradiční vítací věnec

Například při výrobě věnce na vchodové dveře můžete kaštany lepit přímo na slámový věneček. Jako základ můžete použít i dekorační polystyrenový kruh, oceníte také tavnou pistoli. Napřed doporučujeme polystyrenový věnec pevně omotat tmavou látkou, nejlépe hnědé barvy. Dobré je také každý kaštan, resp. plošku, kterou budete kaštan lepit k věnci, lehce přebrousit smirkovým papírem, aby lépe držel.

Podzimní zátiší nejen s kaštany

Kaštany můžete také slepit do různých tvarů na libovolnou podložku, třeba odloupnutý plát kůry, dozdobit barevným listím či jinými podzimními dekoracemi, jako jsou žaludy, šípky, jeřabiny, šišky a další. Takto si můžete vyrobit i krásný podzimní rám na fotografie, který bude nejen nepřehlédnutelnou dekorací vaší domácnosti, ale i skvělým dárkem.

Přivítejte hosty netradičně

Zajímavě bude třeba za oknem či vedle vchodových dveří vypadat velký nápis z kaštanů, kterým můžete vítat hosty. Pokud by vám kaštany u sebe nedržely, můžete je vyztužit pevnějším drátem. Pozor jen na jejich propichování, aby se z veselé podzimní zábavy nestala bolestivá záležitost. Tvrdé kaštany by rozhodně neměly propichovat děti. Dospělým doporučujeme použít například tenký křížový šroubovák, šídlo, nebo jiný podobný předmět.

Kaštany ve skle

Hezky také vypadají kaštany ve skleněných mísách nebo dekoračních dózách, do kterých můžete dát svíčky. Z důvodu bezpečnosti nedoporučujeme svíce vkládat přímo mezi kaštany, ale například do sklenice, nebo použít přímo svíce zalité ve skle či plastu. Z kaštanů si můžete udělat také vlastní kaštanovou mast, která pomáhá od řady neduhů. Postup výroby naleznete zde

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47