Rychlá a zdravá pochoutka, která chutná hlavně dětem: Kinder mléčný řez bez cukru a mouky!

 Ostatní 
02. října 2016 11:00 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Tento kinder mléčný řez můžete dát bez obav svým dětem! Internet
Máte rádi mléčný řez, ale trápí vás nadváha a nebo jen to, že je plný cukru? Máme pro vás fitness recept na domácí mléčné řezy bez cukru a mouky!
Jídla bez mouky se poslední dobou stávají čím dál oblíbenější. Někdo lepek zkrátka jíst nemůže a nemá volbu. V současnosti však stále přibývá těch, kteří se stravují bez lepku dobrovolně.

Lepek je v pekárenském průmyslu je velmi ceněný, protože těstu dodává pružnost. Pro nemalou část populace je však těžce stravitelný. Jedná se o alergiky, a především lidi trpící nesnášenlivostí lepku neboli celiakií. Lepek je směs dvou bílkovin obsažených v obilninách. Při bezlepkové stravě se vynechává a tím pádem se také hubne! A to především v oblasti břicha.

Dnes pro vás máme tento skvělý dezert, který je vhodný do bezlepkové diety i při redukci váhy. A navíc ho milují i děti! Co budeme potřebovat na přípravu domácích mléčných řezů?

Ingredience:


4 vejce

1 lžíce medu

2 lžíce kakaa

1 lžičky prášku do pečiva

250 g tvarohu (1 vanička)

2 lžičky strouhaného kokosu

Postup:


Vyšlehejte žloutky s medem.

Přidejte kakao, kokos a prášek do pečiva a promíchejte.

Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně jej vmíchejte do kakaové směsi.

Plech s okraji vyložte pečícím papírem, nalijte do něj směs a pečte v předehřáté troubě na 220 °C 12 minut.

Poté plech vyndejte a nechte zchladnout.

Korpus rozpulte, na jednu polovinu namažte tvaroh smíchaný s citronovou šťávou a kůrou (popř. trochu oslaďte) a přiklopte druhou polovinou.

Dejte do lednice na hodinu vychladit, poté rozkrájejte na díly a podávejte.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Známý šéfkuchař Ondřej Molina a slavný barman Tomáš Melzer umí připravit neskutečné dobroty i z toho,...

Styl

Zimní bundy od JD Sports - připravte se na Black Friday

Tech

Sporťák s kočičíma ušima byl posledním dílkem skládačky