Přivítejte jaro a upečte si osvěžující limetkový koláč bez lepku. Je vynikající!
Vyzkoušeli jsme za vás pár výtečných bezlepkových moučníků a dnes přinášíme recept na skvělý limetkový koláč. Co takhle přivítat jaro osvěžujícím receptem? Tak jdeme na to!
Ingredience na bezlepkový limetkový koláč
Těsto:
225g směsi na koláč Mix per Dolci (Nutrifree)
110 g másla
100 g třtinového cukru
1 vejce
kůra z ½ citrónu
Krém:
250g mascarpone
150 g plnotučného tvarohu
100 ml smetany ke šlehání
100 g třtinového cukru
šťáva z 1 limetky
kůra z 1 limetky
Postup přípravy koláče:
Máslo si rozpusťte, smíchejte s třtinovým cukrem a přidejte do bezlepkové směsi na koláč. Vše důkladně promíchejte a přidejte vejce a citrónovou kůru. Vzniklé těsto dejte do fólie a minimálně na půl hodiny do lednice vychladit.
Mezitím si připravte náplň tak, že všechny suroviny na krém ušleháte v robotu. Dejte si pozor, šlehejte jen krátce, aby mascarpone nezačalo řídnout.
Po uplynutí doby na vychlazení si mezi pečícím papírem nebo potravinovou fólii rozválejte těsto. Formu na koláč si vymažte máslem a vysypte trochou bezlepkové směsi.
Těsto dejte do formy a pečte bez náplně na 180 stupňů 6 minut. Poté vyndejte z trouby a naplňte krémem. Koláč pečte na 170 stupňů 15-20 minut. Posledních 5 minut koláč sledujte, aby vám krém nevytekl z formy. Koláč nechte úplně vychladnout a podávejte s plátky kokosu nebo posypte mandlovými plátky.