Jak ušetřit při sázení semínek

 Zahrada 
29. dubna 2017 12:38 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Šetřit se dá při všem. Dokonce i při sázení květin a zeleniny. Víte, jak na to? Harvest To Table
Rádi své zahrádce věnujete péči, ale nechcete do ní investovat více peněz, než by bylo potřeba? I s omezeným rozpočtem se vašim rostlinkám může dařit a vaše zahrada může vypadat skvěle!

Jedné z největších úspor můžete docílit, když budete sadit všechnu svou zeleninu i květiny ze semínek namísto sazenic. Občas v zahradnictví narazíte i na zlevněné balíčky semínek. Podívat se po slevách se obzvláště vyplatí na konci zahrádkářské sezóny.

Nebojte se zkusit zasadit i semínka, kterým už vypršela trvanlivost uvedená na obalu. Ušetřit lze také tím, že nebudete vyhazovat semínka, která jsou podle informace na obalu prošlá.

Při sázení to se semínky nepřehánějte. Když jich nasypete příliš na jedno místo, zbytečně s nimi plýtváte. Možná budete příjemně překvapeni, když vám tímto způsobem zůstanou semínka i na příští rok.

Nechávejte si vlastní semínka z rostlin, které vypěstujete. Skvěle to jde například s fazolemi a hráškem. Nechte lusky uschnout na rostlině a potom plody vyloupejte a schovejte do papírové obálky na příští rok.

Ušetřit se dá také na květináčích. Nevyhazujte prázdné krabičky od másla, kelímky od jogurtů, obaly na vajíčka a ruličky od toaletního papíru. To vše můžete využít jako květináče na vaše semínka.

Obrovskou úsporou rovněž bude založit si vlastní kompost a neutrácet za pytle toho kupovaného. Navíc se tím sníží množství smetí, které vyhazujete do komunálního odpadu, a ušetříte si několik cest se smetím do popelnice!

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008