Čeho se držet při výběru houpací sítě?

 Zahrada 
28. června 2019 07:05 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
V houpací síti si příjemně odpočinete Depositphotos
Po perném dni v práci vás láká představa odpočinku na zahradě s vychlazeným míchaným nápojem v ruce? Proměňte sny ve skutečnost díky houpací síti zavěšené mezi stromy.

V první řadě se musíte rozhodnout, zda budete vybírat ze sítě, která má po stranách zabudované příčné dřevěné lišty, nebo zvolíte variantu bez nich. Pokud zvolíte první možnost, síť bude po celou dobu držet svůj daný tvar a navíc docílíte i elegantního vzhledu.

V případě, že pořizujete houpací síť pro vaše ratolesti, poohlédněte se po síti bez nich. Děti do ní lépe zapadnou a vyhnete se tak možnému nebezpečí vypadnutí.

Nepodceňujte nosnost

Při výběru se zamyslete i nad tím, kolik osob bude najednou síť využívat. Pokud dáváte přednost odpočinku o samotě a raději si čtete knížku nebo pozorujete okolí, postačí síť pro jednotlivce v hodnotě okolo tisíce korun. V případě, že do sítě plánujete pozvat vaši drahou polovičku nebo děti, volte síť s větší nosností. Počítejte však s tím, že pořizovací cena se bude pohybovat v řádech několika tisíců korun.

Síť na zahradu i na cesty

Houpací síť nemusí sloužit pouze na zavěšení na zahradu, ale můžete si ji brát i na cesty do divoké přírody. Pokud to máte v plánu, vybírejte z outdoor a turistických houpacích sítí. Mezi jejich největší výhody se řadí lehkost i skladnost. Počítejte tak s tím, že do krosny se určitě vleze. Sítě jsou ze speciálního materiálu a díky tomu jsou rychleschnoucí. Jaké nářadí nesmí chybět na zahradě, jsme psali zde.

Z těžších materiálů jsou naopak vyrobeny sítě určené na zahradu nebo do obýváku. Nejlépe se vám v nich bude lenošit, když je umístíte na čerstvý vzduch na zahradu. Stromy by měly stát minimálně tři metry od sebe a musejí být dostatečně silné, aby udržely váhu lidského těla či více těl. K upevnění sítě jsou potřeba dva provazy. Každý uvažte kolem jednoho stromu a zavěste na něj jeden konec houpačky. Jsou-li stromy od sebe daleko, musejí se provazy umístit co nejvýš, aby se síť mohla dobře prověsit.

I bez stromů

Může se však stát, že na zahradě nebudete mít žádné stromy. Tento problém vyřešíte pomocí stojanů, jež lehce umístíte kdekoli na rovném povrchu a poslouží naprosto stejně, jako by to udělal závěsný bod.

Nemusíte se omezovat pouze na houpací síť, dokoupit můžete i závěsné křeslo. K jeho zavěšení bude potřeba jen jeden kotevní bod a pořádnou parádu s ním uděláte i v bytě nebo na balkoně. Relaxační místo pořídíte do tisíce korun, pokud však chcete zvolit větší velikost, cena jde výš.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve