Jak vybrat důležitého pomocníka na vaši zahradu, kvalitní zahradní hadici

 Zahrada 
17. května 2020 13:00 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Občas si s hadicí pohraje kromě vás i domácí miláček Internet
Ozdobou každého domu je zahrada, proto je třeba dopřát jí dostatek vláhy, aby trávník byl krásně zelený a svěží. Nejvýraznějším pomocníkem, jenž vám ulehčí práci, jsou zahradní hadice, které dnes můžete nakoupit se spoustou zajímavého příslušenství.

Zalévání vaší zahrady v parném létě je velmi důležité. Osvěžení potřebuje velký trávník, ale také záhonky a skalky. Pokud jste se rozhodli pro ruční zavlažování, pomůže vám s touto prací několik chytrých doplňků.

Zahradní hadice

Zahradní hadice vám usnadní zalévání. Výběr vhodné zahradní hadice je důležitý pro usnadnění vaší práce. Výrobek se musí vypořádat s prostředím, pro který je určen. Při nákupu zahradní hadice proto dbejte na její kvalitu. Hobby markety vám nabízí pestrou nabídku, hadice jsou k dostání v různých délkách i průměrech. Vybrat ten správný průměr je velmi důležité. Nejčastěji se v obchodech setkáte s 1/2" nebo 3/4" zahradními hadicemi.

Práci se zahradní hadicí si zpříjemníte správnou volbou jejího povrchu. Hadice se vám nebude zamotávat a nebudou se na ní tvořit uzly. V současné době se na našem trhu setkáte s hadicemi, které jsou vybaveny povlakem, který zaručuje snadné klouzání zahradou. Překážky na zahradě zvládá takováto hadice s přehledem, bez přetáčení a uzlování. Pokud jste začátečník a vaše zahrada má jednoduché uspořádání, postačí vám levnější hadice.

Každý zahradník má individuální požadavky na kvalitu hadice. Vnější i vnitřní vrstvy hadic se vyrábí z PVC. Vnitřní vrstva dražších hadic bývá opatřena další vrstvou, která zabraňuje usazování řas. Pokud používáte hadici jen pro zalévání zahrady, nebude pro vás tato funkce důležitá. Zahradní hadici můžete mít v nejrůznějších barvách. Je úplně jedno, jestli bude vaše hadice červená, zelená nebo průhledná. Avšak například průhledná hadice nepřitahuje tolik sluneční paprsky. 

Vozíky na hadice

Vozíky a navijáky na zahradní hadice jsou při práci na zahradě velmi důležité. Prodlužují hadicím jejich životnost díky snižování jejich mechanického namáhání, ale také zabraňují unikání vody. S vozíky na hadice se výborně manipuluje, můžete tak hadici bez problému přenášet, kam zrovna potřebujete. Vozíků na zahradní hadice se dnes vyrábí celá řada a jejich součástí jsou navijáky. Namotané klubko zahradní hadice jednoduše vezmete a schováte. Pokud si při namotávání hadice nechcete zašpinit ruce, pořiďte si vozíky, které mají kliku pro navinování hadice.

Nástěnné boxy na hadice

Nástěnné boxy slouží k uložení hadice na stěnu, kterou tak můžete snadno a rychle sklidit. Jedná se o nejjednodušší uložení hadice. Zalomená přípojná osa zabraňuje případnému lámání hadic, čím se výrazně snižuje jejich mechanické poškození. Součástí nástěnných boxů jsou věšáky na trysky, postřikovače a zavlažovače. Nástěnné boxy mohou být vybaveny také systémem s automatickým navíjením. Nemusíte si špinit ruce, ani se ohýbat, stačí hadici vytáhnout ven, při zavlažování ji zajistit, a potom ji automaticky navinout zpět. 

Zahradní postřikovače

Díky nástavci na hadici v podobě postřikovače budete moci bez obav zalévat květiny, kropit záhony a ve skleníku si vytvořit jemnou mlhu. Postřikovače můžete mít ve formě stříkací pistole nebo zalévací tyče. Snadné nastavení funkcí je samozřejmostí. Dále čtěte: Co všechno můžeme zbavit špíny pomocí zahradní hadice.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Celulitida trápí ženy bez ohledu na věk i postavu. Tělu je potřeba dodávat živiny, které jsou účinné...

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty