Recept na vynikající domácí paštiku

Lahodná kuřecí paštika není žádný problém!
 Ostatní 
30. ledna 2017 08:15 / internet
  129   0
Vyzkoušejte náš recept a už nebudete chtít paštiku z obchodu ani vidět. Čtěte dál a dozvíte se, jak připravit jednoduše chutnou a levnou paštiku z kuřecích jater.

Potřebné suroviny

  • ½ kg kuřecích jater
  • 200 g másla
  • Cibule
  • Sůl
  • Pepř
  • Česnek
  • Majoránka
  • Smetana
  • Různé koření a přísady dle chuti

Postup

Rozmrazená kuřecí játra nakrájíme na malé kousky a zbavíme případných blan. Nakrájíme cibuli a orestujeme na másle. Necháme rozvonět česnek a majoránku. Přidáme játra a restujeme zhruba 10 minut. Játra nesmí být uvnitř červená, ale nemají být ani příliš tmavá. Hotová játra dáme do nádoby vhodné k mixování tyčovým mixérem. Osolíme asi lžičkou soli dle chuti. Opepříme a přidáme zbylé máslo nakrájené na kusy. Až se máslo rozpustí, játra rozmixujeme. Pokud je směs příliš tuhá, přidáváme smetanu. Pokud chceme přidat přísady, vmícháme je do hotové paštiky. Dokořeníme a dáváme do sklenic zchladnout.

Za 60 – 70 korun si připravíme 700 – 800 g vynikající domácí paštiky, která vám v lednici vydrží několik dní a stojí jen zlomek toho, co paštika kupovaná. Navíc neobsahuje žádná éčka a žádné zbytečné nezdravé přísady. Pokud byste měli vstupní suroviny od domácího chovatele, budete mít bio paštiku.

Dobrou chuť.

Bronislava Silná | inStory.cz
Komentáře
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

tech

Miliony dolarů shořely v atmosféře. Chyba, která v kosmonautice nemá obdoby

Věda & Vesmír

Vědci odhalili unikátní kostru předchůdce člověka. Co jim dělalo největší problém?

Bydlení

Objevila se vám kolem oken plíseň? Zlikvidujte ji dřív, než vám zničí byt