Vyrobte si worcestrovou omáčku

Tradiční britská worcesterova omáčka je hutná omáčka, která skvěle funguje jako omáčka nebo přísada na vaření.
 Ostatní 
30. dubna 2017 20:52 / Shutterstock
  2   0
Worcesterová omáčka je tekuté koření jemně pálivé chuti pocházející z Anglie. 

Worcestrová omáčka je tekuté koření tmavě hnědé barvy s delší trvanlivostí. Omáčka má charakteristické aroma. Používá se k dochucování dušeného masa, zvěřiny, bifteků, ryb, salátů, nebo majonézy. 

Potřebujete:

4 lžíce mouky, sádlo, 50 g oddenku kurkumy, 20 g bílého pepře, 20 g koriandru, 10 g nového koření, 10 g hořčičných semen, 10 g kmínu, 10 g červené papriky, sůl

Postup:

Z mouky a sádla udělejte jíšku, kterou podlijete vodou (nebo lépe vývarem z kostí) a osolte. Přidejte oddenek kurkumy, bílý pepř, koriandr, nové koření, utlučené hořčičné semeno, kmín a červenou papriku a 10 minut povařte. Potom přeceďte a ochuťte citronovou šťávou. Podle chuti můžete přidat i trochu cukru.

Marie Popelková | inStory.cz
Komentáře
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Cestování

Nejkrásnější pláže Evropy, na kterých byste letos neměli chybět

Věda & Vesmír

Pravěký oceán nebylo místo ke koupání. Dno se hemžilo obřími dravými červy

Bydlení

Každý chce topit úsporně. Ne všichni ale vědí, co pro to udělat

Zavřít reklamu