Vyrobte si worcestrovou omáčku
Worcestrová omáčka je tekuté koření tmavě hnědé barvy s delší trvanlivostí. Omáčka má charakteristické aroma. Používá se k dochucování dušeného masa, zvěřiny, bifteků, ryb, salátů, nebo majonézy.
Potřebujete:
4 lžíce mouky, sádlo, 50 g oddenku kurkumy, 20 g bílého pepře, 20 g koriandru, 10 g nového koření, 10 g hořčičných semen, 10 g kmínu, 10 g červené papriky, sůl
Postup:
Z mouky a sádla udělejte jíšku, kterou podlijete vodou (nebo lépe vývarem z kostí) a osolte. Přidejte oddenek kurkumy, bílý pepř, koriandr, nové koření, utlučené hořčičné semeno, kmín a červenou papriku a 10 minut povařte. Potom přeceďte a ochuťte citronovou šťávou. Podle chuti můžete přidat i trochu cukru.