Ovládejte svůj dům na dálku! Pomocí chytrého telefonu!

 Dům 
28. dubna 2017 12:17 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Pomocí aplikace budete mít dům pod palcem.  Thinkstock
Nechat si po cestě z práce na dálku napustit vanu, zatáhnout žaluzie či zapnout topení? Nic nemožného! Moderní domácnost je možné ovládat pomocí aplikace nainstalované ve vašem chytrém telefonu! Stačí pár kliknutí a dům budete mít pod palcem!

Bez mobilního telefonu se v dnešní moderní době neobejde téměř nikdo. Výrobci jsou si toho dobře vědomi, a proto přicházejí na trh každou chvíli s nějakou novinkou. Vývojem nových aplikací posunuli do vyššího levelu i ovládání domácnosti! Například přišli s aplikací, díky které můžete ovládat televizi mobilem místo ovladače. Tentokrát přes Wi-Fi. Stačí si do telefonu nainstalovat příslušnou aplikaci, připojit se na Wi-Fi a spojit se s „chytrou“ televizí. Nyní už na přepínání programů, zvýšení hlasitosti či zvolení písniček na Youtube nebudete potřebovat televizní ovladač.

Pro milovníky moderních novinek je na trhu k dostání i chytrá lednice. Sama na obrazovce na dveřích ukáže, jaké jsou v ní potraviny, které jsou čerstvé a co je naopak potřeba dokoupit. Případně je sama přes
e-shop rovnou objedná. Díky integrované kameře se lze podívat na dálku prostřednictvím televize nebo mobilu dovnitř lednice. Chytrý spotřebič vyjde zhruba na 130 tisíc korun.

JE LIBO TEPLO?

Pokud si domů pořídíte speciální termostat napojený na webový server, můžete se těšit na ovládání topení pomocí mobilu na dálku. Stačí několik kliknutí a před příjezdem domů necháte zapnout topení a místnosti vytopíte na požadovanou teplotu. Na chytrém telefonu můžete také jednoduše vidět, kolik stupňů je v každé místnosti.

Moderní vývoj jde nezadržitelně dál, a proto je možné si na dálku dokonce napustit vanu či si pořídit sondu propojenou kabelem k detektoru úniku vody. Ten snímá své okolí a v případě přítomnosti vody zašle pokyn spínacímu prvku, který zastaví přívod vody, spustí čerpadlo a okamžitě vám pošle zprávu na telefon.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47