Jak využít čínskou polévku? Připravte si rychlé čínské nudle s kuřecím masem

 Ostatní 
01. června 2017 08:46 / Bronislava Silná
  0   1
📷
1 fotografie v galerii
Pokud použijete i zeleninu, může výsledek vypadat takto. Shutterstock
Jeden z nápadů, jak využít čínské polévky rozumnějším způsobem. Připravte si podle návodu superrychlé a chutné jídlo.

Suroviny na čtyři porce

Budeme potřebovat čtyři čínské polévky. Ingredience nepoužíváme, potřebujeme jen nudle. Pokud chcete kvalitnější surovinu, můžete si koupit například rýžové nudle či jakékoliv jiné, dle vašeho výběru.

Dále potřebujeme dvě kuřecí prsa, jednu cibuli a vhodné koření. V nouzi vystačíte s vegetou. Můžete ale použít i sójovou omáčku či jiná asijská dochucovadla. Pokrm můžete samozřejmě povýšit na vyšší úroveň použitím zeleniny, bambusových výhonků a dalších ingrediencí.

Příprava

Nudle zalijete mírně osolenou vroucí vodou a necháte změknout. Mezitím na pánvi rychle orestujete na oleji cibulku a kuřecí prsa nakrájená na nudličky. Okořeníte buď vegetou nebo lépe sójovou omáčkou. Pokud chcete přidat zeleninu, nyní je ta správná chvíle. Krátce restujeme, smícháme se zcezenými nudlemi a podáváme.

Servírování

Obzvlášť pokud zvolíme variantu bez zeleniny, hodí se servírovat se zeleninovým salátem. Vhodný bude některý lehčí – okurkový, rajčatový, míchaný. Případně jen ozdobte talíř kousky rajčat, okurky, papriky. Pro odvážné lze nabídnou hůlky místo příboru.

Dobrou chuť.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Heidi Janků se přiznala k něčemu, co původně neměla v plánu říkat

Styl

Detoxikační náplasti na nohy mohou vyvolat alergickou reakci. Neexistuje navíc důkaz, proč by měly fungovat

Tech

Rozbitý ruský špionážní satelit spadl na americké území

Zavřít reklamu