Jak ze zahrádky vyhnat kočky? Jde to několika způsoby

 Zahrada 
10. června 2017 12:14 / Marie Popelková
  19
📷
4 fotografie v galerii
Pokud potřebujete vyhnat kočky ze zahrady, existuje řada citlivých metod. Shutterstock
Zřejmě každý zahrádkář nerad vidí, jak se mu kočky promenádují po úrodě, hrabou se v hlíně, ničí mu rostlinky a podobně. Nemusíte nezvané návštěvníky vyhánět nijak agresivně. I malým kamínkem navíc můžete kočce ublížit. Zkuste některou z méně násilných metod!

Chilli

Úrodu před kočkami můžete ochránit tak, že vše okolo posypete kajenským pepřem. Pokud ho neucítí už předem, po prvním setkání s kořením se zvířata většinou na místo už nevrátí. A nemusíte se bát, koření chlupatým postrachům zahrádek nijak neublíží.

Trny

Schovávejte si zbytky růžových keřů, a až budete sít a sázet, dejte je mezi řádky zeleniny a do květinových záhonů. Kočky se od nich budou držet v uctivé vzdálenosti.

Voda

Že kočky nesnášejí vodu, ví asi každý. Vyzbrojte se proto trpělivostí a miskou vody a počíhejte si na kočku poblíž místa, kam nechcete, aby chodila. Nechte ji přiblížit se co nejvíc a pak jí vylijte vodu na hlavu. Jistě se jí to nebude zamlouvat a okolí pro ni zůstane spojeno s nepříjemným zážitkem, který si příště ráda odpustí.

Nepříjemné pachy

Některé pachy jsou pro kočky naprosto nesnesitelné. Například je odpuzují výpary z octa či vůně citrusů. Toho můžete využít i na zahradě, abyste udrželi kočky v uctivé vzdálenosti od záhonků. Citrusy navíc prospívají dvakrát - až se slupky z pomerančů či citronů na záhoncích rozpadnou, obohatí půdu.

Alobal

Kočky nemají rády až příliš lesklé povrchy, zvláště pak nemají v oblibě kovový alobal. Zkuste dát do záhonu alobalové proužky nebo i větší plochy.

Odpuzující rostliny

Využít můžete i rostliny, které se vyznačují pro kočku nepříjemným aromatem. Zkušení chovatelé doporučují například Routu vonnou, citronovou trávu nebo eukalyptus.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve