Vyrobte si recyklovatelné utěrky ze starých triček a ručníků

 Dům 
11. června 2017 12:20 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Další krok k domácnosti bez chemických čističů. internet
Využijte stará trička a ručníky a předpřipravte si čistící utěrky. Nebudou k tomu potřeba žádné chemikálie. Zde je návod, jak na to!

Co všechno budeme potřebovat na výrobu dezinfekčních utěrek? Připravíme si hrneček destilované vody, hrneček bílého octa, 8-10 kapek citronového esenciálního oleje, 8-10 kapek eukalyptového, borovicového nebo levandulového oleje podle toho, čemu dáváte přednost. Nakonec přidáme ještě 5-7 kapek tea tree esenciálního oleje. Dále budeme ještě potřebovat staré ručníky a uzavíratelnou skleněnou nádobu.

Potom všechny ingredience smíchejte dohromady ve skleněné nádobě. Můžete použít klidně prázdnou zavařovačku.

Tea tree olej má výborné desinfekční účinky. Působí antibakteriálně, antivirově a rovněž proti mykózám. Může být ale nebezpečný pro vaše mazlíčky. I kapka může citlivým zvířatům ublížit. Pokud máte mazlíčky, nepoužívejte čistící směs na místech, kam by mohli dosáhnout. Ostatní oleje můžete různě kombinovat podle vlastních preferencí.

Nakonec rozstříhejte staré utěrky a namočte je do směsi. Celé je ponořte, sklenici těsně uzavřete a zatřeste. Nechte utěrky namočené několik hodin. Pak se můžete pustit do úklidu.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47