Pořizujete si kočku a nechcete mít poškrabaný nábytek? Pečujte jí o drápky!

 Mazlíčci 
29. června 2017 12:56 / Marie Popelková
  0
📷
2 fotografie v galerii
Drápky slouží kočkám ke šplhání na stromy. Internet
Nedostatečně ostříhané drápky u domácích koček můžou mít za příčinu rozškrábanou dřevěnou skříň, stůl nebo čalouněné sedačky! Pokud chcete mazlíčkovi zabránit v ničení věcí, věnujte velkou pozornost drápkům a jejich pravidelnému zastřihávání!

Nejprve je potřeba zodpovědět otázku, zda chováte domácího povaleče nebo tulače, který je každou chvilku venku a domů se vrací pouze na jídlo. Pokud se jedná o druhou možnost, tak drápky u takových koček není potřeba zastřihávat, ba naopak by jim to mohlo ještě zkomplikovat život. Drápky jsou totiž jejich jediná zbraň, kterou mají. Používají je jako obranu a mimo jiné díky nim můžou i šplhat po stromech.

U domácích koček je potřeba kontrolovat velikost drápků alespoň každé dva týdny. Mohou být totiž polámané nebo roztřepené a takové je potřeba ošetřit, aby kočce nepůsobily bolest. Na první stříhání je dobré domluvit se s veterinářem, který s tím má mnohem větší zkušenosti. Ukáže vám, jak zvíře správně chytit, jak moc drápky zastřihnout a také, jaké nůžky k tomu použít.

VETERINÁŘ PORADÍ

Drápky se střihají speciálními kleštičkami, které jsou k sehnání v potřebách pro domácí zvířata. Vyvarujte se toho, abyste tlapku drželi moc pevně. Stačí, když ji jemně stlačíte a drápek vyjede sám. Obzvlášť velký pozor si dejte na lehce růžové části tlapky, pokud do nich omylem střihnete, kočku to bude moc bolet a rána začne krvácet. Právě v těch místech má totiž nervy. Po stříhání svou kočku odměňte dobrým pamlskem. Ideální je pořídit kočce i škrabadlo.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47