Nerezová kuchyňská deska nejen do restaurací

 Dům 
21. července 2017 14:51 / Marie Popelková
  0
📷
1 fotografie v galerii
Povrch pracovní desky často určuje vzhled celé kuchyně. Internet
Na někoho působí jako povrchy v pitevně, jiný si nemůže vynachválit odolnost a snadnou údržbu nerezových pracovních desek. Pojďme se na ně podívat zblízka.

Na někoho působí jako povrchy v pitevně, jiný si nemůže vynachválit odolnost a snadnou údržbu nerezových pracovních desek. Pojďme se na ně podívat zblízka.

Nerez a dřevo: Ideální kombinace

Nerezové prvky jsou běžnou součástí moderních interiérů, běžně je vídáme na vodovodních bateriích, v kuchyni se uplatňují nerezové dřezy, sporáky či digestoře. U větších ploch, jako jsou pracovní desky, ovšem nerez tak často nepotkáme, nicméně v moderních interiérech na ně můžeme narazit. Mají kompaktní design, působí hladce a čistě, i když poněkud chladně. Ve spojení s dřevěnými materiály ztrácí svou odtažitost, nicméně v minimalistickém či industriálním interiéru se obvykle kombinují s bílým leskem či sklem. Záleží pouze na vkusu majitele.

Nezničitelná kuchyňská deska

Nerez je téměř nezničitelný a tak na něm můžete klidně i krouhat, krájet, prostě co vás napadne. A že se povrch časem pokryje nějakým tím šrámem? Kdo by v profesionální kuchyni hleděl na takové detaily? U nerezové pracovní desky se s tím počítá, patina ji nijak neuškodí, naopak. Je jen vizitkou dobrého kuchaře. 

Nerezové desky mají i své slabiny

Často zmiňovanou nevýhodou kuchyňských desek z nerezu je fakt, že každá šmouha, otisk prstu či kapka vody je na nerezové desce vidět. Pomoc je vždy jednoduchá, stačí vše otřít hadrem a je to pryč. Počítejte však s tím, že pokud jste na úklid pinklich, pak nerezová kuchyňská deska si o přeleštění bude říkat mnohem častěji než třeba kuchyňská deska z laminátu či přírodního kamene.

Nerezová kuchyňská deska - cena

Za nevýhodu lze považovat i dosti vysokou pořizovací cenu. Nerezová kuchyňská deska vás totiž může vyjít i na 20.000 Kč za běžný metr. Na profesionálním povrchu prostě nelze šetřit.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008