Kam s televizí? Pověste si ji na zeď místo obrazu

 Dům 
21. července 2017 12:14 / Marie Popelková
  0
📷
2 fotografie v galerii
Televize na zdi vypadá luxusně Internet
Televize zavěšená ze stropu či připevněná na zdi s otočným systémem? Jak je libo! Poradíme vám, jaké možnosti jsou k dostání!

Existují tři možnosti, jak plochou obrazovku připevnit na zeď. Mezi velmi oblíbené patří fixní držák. Pokud se rozhodnete pro tuto variantu, s televizí už nebude možné nijak manipulovat. Bude na pevno připevněná ke stěně, a proto je velmi důležité zvolit správnou výšku a místo pro umístění televizoru. Mezi hlavní výhody se řadí možnost nastavit vzdálenost držáku na televizi od zdi už od 14 milimetrů. Televizor tak bude působit dojmem obrazu na stěně. Za tento typ nedáte více než pět set korun a instalace potrvá do hodiny.

Druhou možností jsou polohovací držáky, které umožní otáčení do stran či naklápění. U těch modernějších ani nemusíte polohu nastavovat manuálně. Jednoduše fungují na dálkové ovládání, a dokonce mají paměť na několik poloh. Tento typ vás vyjde na více než tisíc korun. Na trhu také narazíte na vysouvací držáky, díky kterým si televizi můžete přisunout blíž.    

Ze stropu

Pokud nemáte dostatečně pevnou stěnu a možnost pověšení na zeď je pro vás nereálná, zkuste se poohlédnout po stropních držácích. Jak už název napovídá, televize bude viset ze stropu. Když k tomu připočítáte možnost otáčení obrazovky do všech stran, jde téměř o ideální volbu. Stropní držáky vyjdou zhruba na tisíc pět set korun.

Počítejte s tím, že pokud budete mít televizi pověšenou, přichází problém v podobě nevzhledných kabelů, které budou trčet dolů. I tohle se však dá snadno vyřešit. Pokud nechcete přímo sekat do stěny a zasazovat do ní kabeláž, zasaďte je do lišt.

Rada na konec

Na závěr je potřeba zmínit, že při volbě držáku na televizi je velmi důležité dbát na nosnost držáku. Hmotnost televize nesmí být nikdy větší, než je nosnost držáku. Mohlo by dojít k pádu televize.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve