Staré žárovky můžete použít jako krásnou dekoraci. Výsledek vás okouzlí

 Dílna 
16. listopadu 2017 15:43 / Marie Popelková
  0
📷
8 fotografií v galerii
Vyrobte si krásnou dekoraci za pár minut Shutterstock
Starým klasickým žárovkám už odzvonilo. Možná, že má řada z vás doma ještě nějakou starou žárovku schovanou ve skříni. Nevyhazujte ji, můžete ji totiž znovu použít jako drobnou dekoraci do vašeho interiéru.

Možná to na první pohled vypadá složitě, ale pokud jste trochu zručný kutil, budete mít za pár chvil hotovo a výsledek bude stát za to. Kromě staré žárovky si ještě sežeňte šroubovák.

Žárovku rozeberte

Vezměte kleště a opatrně odštípněte horní víčko žárovky. Pak do něj úzkým nástrojem (mohou to být kleště nebo vrták) udělejte otvor a celé víčko opatrně sejměte. Buďte skutečně při této práci opatrní, raději použijte i ochranné brýle. Vnitřek žárovky potom s pomocí dlouhých kleští vyberte a skleněný korpus vyčistěte. Prakticky máte hotovo.

Jednoduchá váza

Potom už jenom nalijte dovnitř trochu vody a máte hotovou vázičku. Pokud ji chcete něčím ozvláštnit, vsypte dovnitř trochu dekoračního písku. A jestli máte čas i chuť, dozdobte si novou vázu dekorací třeba měděným drátem nebo barvami na sklo. Z drátu si můžete vyrobit i stojánek.

Malá domácí zahrada

Ze žárovky si můžete udělat malý květináč nebo skleník. Vsypte do ní trochu zeminy se semínky a pak už jenom čekejte na výsledek. Samozřejmě nezapomínejte na pravidelnou zálivku. Vodu však aplikujte dovnitř rozprašovačem nebo pomocí injekční stříkačky. Pokud neholdujete živým květinám, můžete si vyrobit rozkvetlou zahradu z papíru technikou origami. O tomto tématu jsme psali zde.

Podmořský svět

Velmi neobvyklé dekorace docílíte i tím, pokud dáte do takto připravené žárovky barevné kamínky, které zalijete vodou. Dovnitř pak můžete naskládat drobné mušličky nebo škeble, které jste si přivezli z dovolené.

Skleněný závěs

Jestli máte doma více žárovek, udělejte si z nich třeba květinový závěs. Chce to jen pořídit si pevnější provázek nebo drát. Žárovku potom obvažte kolem dokola a zavěste. Kam? To už záleží jenom na vaší fantazii.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod