Staré nebo roztrhané punčochy nevyhazujte. Dají se ještě perfektně využít

 Ostatní 
12. listopadu 2017 07:59 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Punčocháče neslouží jen jako oblečení Shutterstock
I obyčejné „silonky“ se dají zrecyklovat, a to do posledního kousíčku. Nikdy je nevyhazujte, je mnoho způsobů, jak vám můžou ve vaší domácnosti ještě dobře posloužit.

Pokud se chystáte malovat a máte starší barvu, ve které jsou žmolky či sraženiny, využijte punčocháče jako filtr. Odstřihněte šlapku a pak nohavici. Nohavici rozstřihněte podélně, aby vám vznikl obdélník. Ten napněte přes čistý kbelík, upevněte okraj odstřiženým pasem z punčoch a můžete začít přelívat barvu.

Pokud k vám na zahradu nebo do sadu chodí srnky okusovat stromky, tak se jich zbavíte opět s využitím punčoch. Odstřihněte šlapku i s nohavicí a naplňte ji ostříhanými vlasy (máte-li v sousedství kadeřnictví, určitě se s vámi rádi podělí).  Ještě lepší odpuzení způsobují psí chlupy. Při česání vašeho mazlíka najdou chlupy konečně využití. Po naplnění konec punčochy zavažte na uzel a rozvěste po zahradě. Pach chlupů i vlasů se postupně bude vytrácet, a to dle počasí. Přibližně jednou za čtrnáct dní náplň vyměňte. Nebo vyměňujte dle potřeby a frekvence srnčích návštěv. Tento odpuzovač nepůsobí jen na srnky, ale i na další lesní zvěř.

Máte-li venku u domu zahradní umývadlo, zavěste u něj punčochu se zbytky mýdel, které již nespotřebujete. Můžete z nich uplácat kouli, která se bude mydlením krásně zmenšovat, vy budete mít čisté ruce a mýdlo najde využití do posledního zbytečku.

Punčochy poslouží i jako filtr do květináčů k domácím kytkám. Při přesazování dejte na dno květináčů kus punčoch. Bude přes ně odtékat přebytečná voda a hlína zůstane v květináči.

Při sušení opraného svetru už vám na něm nemusí zůstat obtisky kolíčků. Protáhněte otvorem pro krk punčochy, každým rukávem pak jednu nohavici. Kolíčky pak přichytíte na šňůru protažené punčocháče a ne váš oblíbený svetr.

Při hledání drobných předmětů, třeba náušnic či kontaktních čoček použijte vysavač. Přes trubku či hubici přetáhněte kousek punčoch, obtáhněte okraj gumičkou a můžete začít vysávat. Všechny drobnosti se zachytí v punčochovém filtru.

Občas vám dojdou vatové tampony a vy si zrovna potřebujete odlakovat nehty. Opět využijte odstřižky z punčocháčů, stačí vám velikost čtverce 10x10 centimetrů.

Pokud spravujete roztrhaného plyšáka a potřebujete další výplň, nabízí se k využití měkké oprané punčocháče. Ručně ušitá hadrová panenka bude díky punčochové výplni oblíbenou hračkou vašich dětí.

S punčocháči krásně naleštíte krémem všechny boty, které vám zrovna přijdou pod ruku a vyžadují tento druh péče.

Punčocháče mají desítky dalších využití a vy už teď víte, že nepatří po ujetí prvního oka do popelnice.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008