Už přemýšlíte nad vánočními dárky? Zkuste si vlastnoručně vyrobit sněžítko

 Dům 
17. listopadu 2017 09:10 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Snadno, levně a rychle vyrobený dárek, který potěší Pinterest
Na výrobu dárků k Vánocům není nikdy dost brzy. Pokud jste navíc zastánci tvrzení, že největší radost udělá dárek, který člověk vyrobil sám, je tento návod určen právě vám.

Do Vánoc je sice ještě dost času, ale proč nechávat dárky na poslední chvíli? Pokud je navíc chcete vyrábět, máte nejvyšší čas. Zde je jednoduchý návod, jak si vyrobit doma jednoduché sněžítko, které si jako dítě přál mít snad každý.

Navrhněte si vlastní vzhled

Nejprve si rozmyslete, jak chcete, aby vaše sněžítko vypadalo. Má-li být velké či malé, kulaté, hranaté či vysoké úzké. Možností je nespočet a klidně se předem inspirujte na internetu. Pokud ale nechcete zbytečně utrácet moc peněz, skvěle se vám pro výrobu sněžítek budou hodit klasické zavařovačky, lahvičky od dětských příkrmů nebo jakékoliv jiné uzavíratelné dózy. Ušetřit o svátcích ale můžete i jinak. Podívejte se na naše tipy.

Co budete potřebovat

  • tavná pistole
  • dekorace – miniaturní stromky, figurky osob, automobily, lyže či saně – zkrátka cokoliv zimního či vánočního
  • uzavíratelná dóza (nejlépe skleněná)
  • destilovaná voda
  • glycerin (seženete v lékárně)
  • umělý sníh, třpytky, glitry
  • barevná stuha

Pracovní postup

Připravte si veškeré pomůcky na čistý pracovní stůl a pusťte se do práce. Odšroubujte víčko a postupně na něj ze spodní části za pomoci tavné pistole nalepte veškeré vybrané dekorace a vytvořte si vlastní aranžmá. Pro inspiraci navštivte naši galerii. Jakmile budete s víčkem (které bude fungovat posléze jako dno) spokojeni, nechte ho důkladně proschnout a zatuhnout.

Do sklenice nasypte přiměřené množství umělých sněhových hoblin, třpytek nebo glitrů a zalijte směsí destilované vody a glycerinu. Glycerin funguje ve sněžítku jako zpomalovač, díky kterému se sníh uvnitř sype hezky pomalu a vy můžete vše krásně pozorovat. Dodržujte poměr 2/3 glycerinu ku 1/3 vody. Celkové množství tekutiny by nemělo sahat výš, než 0,5 cm pod okraj. Záleží ale na množství dekorací na víčku. Raději dejte méně a dolijte.

Pak už jen sklenici zavřete víčkem, přičemž kápněte do závitu trochu vteřinového lepidla, abyste si byli jisti, že ani vaše děti sněžítko neotevřou, a nechte zaschnout. Víčko můžete omotat barevnou stuhou v barvě vnitřní dekorace a pak už si jen užívejte pohledu na pomalu se sypající sníh na vámi vytvořené aranžmá.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve