Drobnosti, které potěší vaše přátele na Vánoce. Nechte se inspirovat

 Ostatní 
07. prosince 2017 09:17 / Bronislava Silná
  1
📷
4 fotografie v galerii
Vlastnoruční perníčky patří mezi pěknou pozornost Shutterstock
Vánoce jsou prakticky za rohem a vy máte mnoho přátel, které byste rádi nějak obdarovali, ale nevíte jak na to. Máme zajímavé inspirace.

Už před časem jsme psali o výrobě dárkových mýdel na bázi glycerinu. Dnes ale připojíme některé další tipy, které vás finančně nezruinují, ale potěšíte jimi své přátele. Jednou z možností jsou originální vánoční či novoroční přání a různé drobnosti, které zvládnete vyrobit doma. Do mnoha činností můžete samozřejmě zapojit i své děti.

Prohlédněte své záběry

Důkladně si prohlédněte své fotografie. Dost možná máte nějaký zajímavý záběr ve vaší sbírce. Neobvyklé fotografie dětí se mohou stát pěkným dárkem pro prarodiče. Pokud z nich uděláte album nebo fotoknihu, pak budou vypadat opravdu skvěle. Ale i jednotlivé záběry doplněné osobním přáním k Vánocům či novému roku určitě potěší.

Jestliže vhodnou fotku nenajdete, můžete se pustit do komponování vhodného záběru. Využijte sněhovou nadílku, postavte s dětmi sněhuláka, naaranžujte příhodný záběr s použitím různých zajímavých předmětů. Snažte se vyjádřit určitou myšlenku. Myslete na to, aby vaše přání potěšilo či pobavilo.

Nejste výtvarníci – nevadí

Ne každý je výtvarně nadaný. Pro takové nemá smysl pouštět se do výroby přáníček zcela samostatně. Pokud ale nechcete jen kupovat to, co někdo jiný vytiskl, zkuste kombinovat svou práci s nápady dětí. Vaše děti mohou na každé přání nakreslit obrázek. Dětská kresba bývá často zajímavá. Vy doplníte vhodný text. Můžete se také pokusit o koláž. Její výhodou je, že jednotlivé části vytvářeného obrazu máte hotové. Jde jen o to vše dát dohromady. Na zimní motivy se hodí i takové věci, jako je vata, vločky vystřižené z papíru, různé třpytky a další drobné předměty.

Malý Ježíšek

Z trochu jiného soudku může být figurka malého Ježíška, kterou vyrobíte jednoduše tak, že do skořápky od vlašského ořechu přilepíte vhodnou kuličku z přírodního materiálu, která vytvoří hlavu a tělíčko překryjete malou „peřinkou“. Jinou variantou je úzká šiška, kterou zabalíte do „zavinovačky" a hlavičku vyrobíte z lískového oříšku. Výrobní náklady jsou prakticky nulové, ale vy získáte předmět, který může sloužit jako milá pozornost. Ať už samostatně, nebo v kombinaci s přáníčkem. Obdarovaný si bude vážit toho, že dostal ručně vyrobený a zcela originální dárek.

Svíčka nic nezkazí

Určitě by byla škoda zapomenout na svíčku jako možný dárek. Nemá ale žádný význam dávat kupované svíčky. Spíš zkuste využít opět fakt, že na vánoční svátky se používají vlašské ořechy a můžete svým přátelům dodat svíčku – lodičku, která vznikne tak, že dáte kousek knotu do skořápky a zalijete rozpuštěným voskem. Můžete na to využít i zbytky od loňských svíček ze stromečku. Méně stabilní jsou lodičky s přilepeným kouskem svíčky. Jsou ale jednodušší na výrobu. Pokud patříte mezi milovníky starých tradic, přidejte ke svíčce přátelům návod na pouštění lodiček o svátcích, aby mohli váš dárek náležitě využít.

Darujte perníček

Kdo to lépe umí v kuchyni než s lepidlem a voskem, může napéct dostatek perníčků, které vhodně ozdobí, zabalí do celofánu a hned máte vánoční dáreček pro všechny spolupracovníky, spolužáky a další okruhy známých. V diskusi se samozřejmě můžete podělit o další inspiraci.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve