Zpříjemněte si svátky vlastní aroma svíčkou

 Dílna 
05. prosince 2017 15:55 / Šárka Sokolská
  0
📷
7 fotografií v galerii
Proč utrácet za drahé aroma svíčky, když si je můžete za pár chvil vyrobit doma Shutterstock
Milujete vůni aroma svíček? A už jste si někdy zkoušeli vyrobit svou vlastní svíčku, která by vám krásně provoněla váš interiér? Pokud ne, tak máme pro vás pár velmi jednoduchých tipů, jak si doma udělat vlastní svíčku, která vás bude stát mnohem méně než v obchodech.

Vzhledem k tomu, že se blíží čas Vánoc, tak i tyto svíčky se budou vztahovat k tradičním vůním, jako je skořice nebo pomeranč. Ale pokud trochu zapojíte svou fantazii, můžete si podobné kousky vyrobit v kterémkoliv ročním období. Jenom je zaměníte za jiné suroviny. A pokud máte čas, vyrobte si i svou vlastní svíčku třeba ze starých zbytků vosku. Více jsme o tomto tématu psali zde.

Pomerančový svícen

Na tento nápad budete potřebovat jeden pomeranč, čajovou svíčku a trochu zručné ruce. Pomeranč po jeho celém obvodu nařízněte až k dužnině a polévkovou lžící (její vypouklou stranou) potom opatrně oddělte kůru od dužniny tak, abyste ji nepoškodili. Do středu jedné z půlek vykrojte formičkou otvor. A zbytek je už jenom na vás. Do kůry ještě můžete zapíchat hřebíček či jiné koření. Do druhé půlky nakonec dejte čajovou svíčku, kterou zapalte a svícen přiklopte vykrojenou stranou.

Vůně skořice

Skořice patří k tradičním vůním vánočních svátků. Proto ji použijeme u dalšího výrobku. Tady budete potřebovat větší svíčku, buď válcovitého nebo hranatého tvaru. Může mít i vanilkové aroma. Pak si ještě kupte sáček či dva celé skořice. Svíčku potom po celém obvodu obložte skořicí, kterou nalepíte pomocí tavné pistole. Hotovou svíci potom obvažte ozdobnou stuhou a pak už si jen vychutnávejte krásnou vůni tohoto aromatického koření.

Jako čerstvá káva

Tento tip je úplně jednoduchý a zvládne jej naprosto každý. Vezměte si větší mísu nebo talíř. Do něj nasypte kávová zrna a vsaďte čajové svíčky. Během minuty máte hotový krásný svícen, který navíc bude vonět kávou po celém interiéru.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve