Kombinace velmi odlišných designových stylů, které spolu nečekaně dobře fungují

 Dům 
09. ledna 2018 12:10 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Načerpejte inspiraci z nečekaných kombinací Shutterstock
S novým rokem nastal čas vyzkoušet nové věci. Pokud byste rádi nějakým způsobem oživili svůj domov, zde je několik kombinací velmi odlišných stylů, kterými byste se mohli inspirovat. Jsou tak překvapivé, že by vás doteď nejspíš ani nenapadlo, že jsou tato spojení možná.

Kombinování různých stylů na jednom prostoru rozhodně není nová myšlenka. Jestli se ale v něčem dá velice dobře experimentovat, je to právě otázka, jaké dva styly spojit dohromady. Styly, které spolu zdánlivě nemají nic společného, mohou i tak spolu skvěle fungovat.

Japonsko a Egypt

Jeden z hybridních stylů vznikne, když propojíme zenový styl s egyptským. V podstatě je to kombinace japonského minimalismu s něčím velmi „zemitým.“  Představme si například soustředné linky a přírodní materiály spolu s egyptskými tkaninami a jednoduchou keramikou. Jednobarevná keramika v barvě jílu s čerstvě zasazenou rostlinou je spojením surového, prostého materiálu s prvkem, který vytváří uklidňující zenový dojem.

Originální styl Japandi

Téměř se nabízí spojení estetiky minimalismu typické pro japonský design s jednoduchou funkčností skandinávského stylu. Pro obojí je typický chytře postavený nábytek vytvořený ze surových materiálů. Liší se převážně v barvách. Zatímco skandinávský styl preferuje černé a světlé odstíny s občasnými pastelovými barvami, japonský dává přednost neutrálním zemitým tónům. Kombinaci těchto dvou stylů se někdy přezdívá Japandi. Vyznačuje se tedy omezenou škálou barev, minimalistickým stylem a jasnými liniemi.  

Vyzkoušejte Hygge

Hygge je dánské slovo pro pocit útulnosti, když jsme doma, zatímco venku je typické zimní počasí se spoustou sněhu. Stejně se cítíme, když pod dekou upíjíme horký čaj, zatímco za oknem zuří plískanice. Co se týče designu, který se označuje stejným slovem, má být útulný, ale zároveň čistý s jemně rozházenými dekami v uklidňujících přírodních barvách. Zahrnuje kvalitní materiály a využití přirozeného světla. Překvapivě jej lze zkombinovat s temnějším gotickým stylem. Přidat například složitě zdobený kousek jako třeba rám zrcadla nebo obrazu ve velice malém množství.

Pokud se budete chtít některými ze zmíněných stylů inspirovat, obrázky najdete v galerii.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve