Jak poznat, že změny a modernizace v kuchyni jsou nezbytné

 Dům 
15. ledna 2018 16:05 / Marie Popelková
  2
📷
3 fotografie v galerii
Jak poznat, že změny v kuchyni jsou nezbytné Shutterstock
Renovace kuchyně je velký krok, který zahrnuje spoustu plánování a nemalý rozpočet. Také musíme počítat s tím, že nebudeme moct nějakou dobu kuchyň vůbec používat. Jak tedy poznáme, že už je opravdu na čase se do toho pustit? Zde je pár tipů.

Bojujete s místem na lince pokaždé, když vaříte? Máte skříňky tak zaplněné, že musíte věci z kuchyně skladovat i na jiných místech v domě? Pokud si odpovíte ano na alespoň jednu z těchto otázek, renovace, která rozšíří váš prostor na lince nebo úložný prostor, vám může ušetřit mnoho nepříjemností.

Zvažte náročnost údržby

Další obtíže jsou spojené s tím, jak moc je vaše kuchyně náročná na úklid. Pokud máte kuchyňskou linku s hlubokými spárami nebo má její povrch flekatou barvu, u které nikdy nepoznáte, jestli je doopravdy čistá, tak víte, o čem je řeč. Úprava celé kuchyně nebo alespoň povrchů, které jsou zbytečně náročné na údržbu, vám mohou čas strávený v kuchyni, ať už vařením nebo uklízením, velice zpříjemnit.

Zastaralé elektrické spotřebiče značně zvyšují spotřebu elektřiny, a tím pádem roste i částka, kterou za ni měsíčně platíte. Pokud máte podezření, že platíte víc hlavně kvůli spotřebičům, které máte v kuchyni, vyplatí se vyměnit je za nové, protože ty za sebe v dlouhodobém měřítku samy zaplatí.

Kuchyň by měla vypovídat o životním stylu

Možná vaše kuchyně prostě jen nevyhovuje vašemu životnímu stylu. Možná moc rádi vaříte, ale vaše kuchyň je malá a stísněná. Chtěli byste si užít návštěvu, zatímco připravujete občerstvení, ale kuchyň je oddělená od obývacího pokoje, takže si připadáte odříznutí od hostů. Vaření je pro vás koníček, který sdílíte s partnerem, ale dva kuchaři se do vaší kuchyně nevejdou. Pokud kuchyň negativně ovlivňuje životní styl, který byste jinak chtěli vést, také se to počítá jako závažný důvod, proč udělat změnu.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve