Pořiďte si čivavu, získáte přítele, pro kterého budete vším

 Mazlíčci 
01. února 2018 14:38 / Jan Novák
  2
📷
4 fotografie v galerii
Čivava je velmi přizpůsobivá a společenská Shutterstock
Chcete si pořídit pejska, ale kvůli nedostatku prostoru nestojíte o velká plemena? Zkuste čivavu, získáte v ní nerozlučného přítele.

Nedejte na předsudky, čivava není vztekloun

Čivavu někteří lidé nazývají malým a vzteklým psem. Patří skutečně mezi nejmenší psí plemena, ale je velmi přizpůsobivá a společenská. Dožívá se navíc vysokého věku.

Přizpůsobí se  jakémukoliv pohybu i starších lidí, ráda skočí do klína a mazlí se, není náročná na stravu a ani u veterináře za ni nezaplatíte horentní sumy.

Čivava vás potřebuje mít stále na očích

Je jí dobře v malém bytě. Vždy je připravena osušit nějakou slzičku, když třeba vás či vaše dítě něco trápí. Všude se vejde a je velice spokojená. Bude vám dělat společnost i na dlouhých pochodech, můžete ji dát do batohu nebo tašky, aby si chvíli odpočinula.

Čivava s vámi může také jezdit na kole v batohu nebo v košíku, když si na to zvykne. Dobře je jí v přenosné taštičce, ve které ji můžete vzít i do metra, vlaku, auta či autobusu.

Čivava není vhodná pro nejmenší děti

Rodina s malými dětmi by pořízení čivavy měla zvažovat. Obecně platí, že čivava se přece jen malých dětí trochu bojí. Mohou ji mačkat, mohou na ni spadnout nebo jim může upadnout z rukou při přenášení či chování.

Čivava si je vědoma, že má křehké tělo a malé děti prostě moc nemusí. Stejně jako u jiných psů i u čivavy platí, že u malých dětí musí někdo být a hlídat je. Dětské hry totiž někdy překročí hranici a pes dítě, většinou ze strachu, kousne.

Pokud ale čivavě dáte vaši lásku a pravidelnou pozornost a přítomnost, získáte v ní nerozlučného přítele, který vám dá své srdce a budete pro něj vším. Pokud byste si ale raději pořídili jiného psa, můžete se inspirovat třeba v tomto našem článku.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít