Co je důležité vědět před natíráním kuchyňských skříněk

 Dům 
29. ledna 2018 17:02 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Promysleli jste před renovací vše potřebné? Shutterstock
Natírání kuchyňských skříněk je velký projekt i v případě, že máte malou kuchyň. Proto je logické, že vám před tím, než se do toho pustíte, v mysli vyvstane spousta otázek, které je potřeba dopředu promyslet. Zde jsou odpovědi na některé z nich.

Pokud bydlíte v pronájmu, úplně prvním krokem by mělo být ověření u vašeho domácího, že proti novému nátěru skříněk nic nemá. Někteří možná budou souhlasit pouze v případě, že je kuchyň značně stará.

Zvažte, zda chcete všechnu práci udělat sami

Další věcí, kterou je potřeba promyslet, je, zda se do práce chcete pustit sami, nebo byste upřednostnili někoho si na práci najmout. Důležité je zamyslet se nad tím, kolik času a námahy jste schopní pro tento projekt obětovat. Nezapomínejte na práci, kterou musíte udělat, než se pustíte do samotného natírání. Buď jste připraveni pustit se do toho se vším všudy, anebo je pro vás lepší si trochu připlatit a ušetřit si námahu i čas.

Je třeba se rozhodnout, jak barvu nanést

Jestli se rozhodnete zvládnout práci sami, je potřeba vědět, jakým způsobem to provedete. Někteří mají raději štětce a válečky, jiní upřednostňují barvu nastříkat. Pokud se stříkáním barvy nemáte zkušenosti, je lepší zvolit štětec. V opačném případě byste si museli pronajmout, koupit nebo půjčit potřebné vybavení, a navíc je stříkání barvy složitější, než vypadá, a mohlo by se vám stát, že skončíte s upatlaným, nerovným povrchem. Barva, která byla nastříkaná, má také větší potenciál se loupat.

Připravte se sundat dvířka a vytáhnout šuplíky

Nepočítejte s tím, že se vám podaří odvést kvalitní práci bez toho, aniž byste ze skříněk dvířka sundali. Musíte dostat barvu na každičký kousek dřeva. Tímto způsobem také nebudete riskovat, že umažete panty, které by kvůli tomu časem mohly začít drhnout, nebo další povrchy, na které by se barva neměla dostat. Jestli se chystáte natírat bílou barvou, zde je několik tipů, jak postupovat.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum