Carpaccio z červené řepy s parmazánem
Ostatní
05. ledna 2015 03:48
/
redakce
📷
1 fotografie v galerii
Carpaccio z červené řepy s parmazánem / Wikimedia Commons
Pojmem carpaccio se dá nazvat vše, co je nakrájeno na tenké plátky. Pokrm vznikl v roce 1950 v Benátkách a původním základem bylo hovězí maso a majonézová omáčka. Pečená řepa je momentálně hodně trendy potravinou. Kdo řepu moc nemusí, může ji zkusit ochutnat v malém množství jako předkrm.
Seznam ingrediencí (Pro 4 osoby):
• červená řepa 500 g
• čerstvý pepř
• sůl
• balzamikový ocet 1 lžíce
• citrónová šťáva 2 lžíce
• rukola 300 g
• parmezán 400 g
1. Řepu nasolíte, popepříte, naolejujete a zabalíte do alobalu. V troubě ji upečete na 180 - 200 stupňů cca hodinu a půl – zkrátka do změknutí.
2. Řepu nechte vychladnout , oloupejte a dejte ji do lednice pořádně vychladit, bude se potom lépe krájet!
3. Krájejte řepu na co nejtenčí plátky to jde. Aby se vám nelepily na nůž a netrhaly se, vždy nůž namočte ve studené vodě.
4. Až je budete mít nakrájené, rozprostřete je na velký talíř. Pokapejte citrónem, polijte i trochou balzamikového octa nebo potřete balzamikovou pastou.
5. Přidejte pepř, rukolu a hobliny parmezánu.
TIP! Carpaccio přesypeme piniovými semínky (můžeme je předem nasucho opražit). Podáváme s čerstvým pečivem.
Přejeme vám dobrou chuť!
Seznam ingrediencí (Pro 4 osoby):
• červená řepa 500 g
• čerstvý pepř
• sůl
• balzamikový ocet 1 lžíce
• citrónová šťáva 2 lžíce
• rukola 300 g
• parmezán 400 g
1. Řepu nasolíte, popepříte, naolejujete a zabalíte do alobalu. V troubě ji upečete na 180 - 200 stupňů cca hodinu a půl – zkrátka do změknutí.
2. Řepu nechte vychladnout , oloupejte a dejte ji do lednice pořádně vychladit, bude se potom lépe krájet!
3. Krájejte řepu na co nejtenčí plátky to jde. Aby se vám nelepily na nůž a netrhaly se, vždy nůž namočte ve studené vodě.
4. Až je budete mít nakrájené, rozprostřete je na velký talíř. Pokapejte citrónem, polijte i trochou balzamikového octa nebo potřete balzamikovou pastou.
5. Přidejte pepř, rukolu a hobliny parmezánu.
TIP! Carpaccio přesypeme piniovými semínky (můžeme je předem nasucho opražit). Podáváme s čerstvým pečivem.
Přejeme vám dobrou chuť!
Kam dál?