Carpaccio z červené řepy s parmazánem

Carpaccio z červené řepy s parmazánem
 Ostatní 
05. ledna 2015 03:48 / Wikimedia Commons
  0   0
Pojmem carpaccio se dá nazvat vše, co je nakrájeno na tenké plátky. Pokrm vznikl v roce 1950 v Benátkách a původním základem bylo hovězí maso a majonézová omáčka. Pečená řepa je momentálně hodně trendy potravinou. Kdo řepu moc nemusí, může ji zkusit ochutnat v malém množství jako předkrm.

Seznam ingrediencí (Pro 4 osoby):
• červená řepa 500 g
• čerstvý pepř
• sůl
• balzamikový ocet 1 lžíce
• citrónová šťáva 2 lžíce
• rukola 300 g
• parmezán 400 g

1. Řepu nasolíte, popepříte, naolejujete a zabalíte do alobalu. V troubě ji upečete na 180 - 200 stupňů cca hodinu a půl – zkrátka do změknutí.

2. Řepu nechte vychladnout , oloupejte a dejte ji do lednice pořádně vychladit, bude se potom lépe krájet!

3. Krájejte řepu na co nejtenčí plátky to jde. Aby se vám nelepily na nůž a netrhaly se, vždy nůž namočte ve studené vodě.

4. Až je budete mít nakrájené, rozprostřete je na velký talíř. Pokapejte citrónem, polijte i trochou balzamikového octa nebo potřete balzamikovou pastou.

5. Přidejte pepř, rukolu a hobliny parmezánu.

TIP! Carpaccio přesypeme piniovými semínky (můžeme je předem nasucho opražit). Podáváme s čerstvým pečivem.

Přejeme vám dobrou chuť!
◼ redakce hobby / inStory.cz
Komentáře
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Cestování

Dovolená u moře na konci sezóny: Kam se dá vyrazit i v září a říjnu?

Věda & Vesmír

Vesmírný teleskop zachytil pozůstatky pradávné hvězdné exploze

Bydlení

Malba na zeď může být jedinečnou dekorací. Nechte se inspirovat

خرید vpn خرید فیلتر شکن خرید vpn خرید vpn خرید فیلتر شکن خرید vpn