Všeho s mírou. Věci, které můžete přílišným čištěním zcela zničit

 Dům 
20. června 2018 14:07 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Přílišné čištění může některým věcem uškodit Shutterstock
Věřte tomu nebo ne, opravdu je možné čistit příliš. Ať už to znamená, že nějaký předmět drhnete příliš často nebo víc, než je nutné, plýtváte tím zbytečně svoji energii a čas, a navíc si tímto způsobem můžete danou věc zničit. Zde je seznam některých z nich.

Dřevěný nábytek

Věděli jste, že čištění dřevěných povrchů příliš často může ve skutečnosti způsobit, že budou špinavější? Spreje na bázi vosku, které jsou speciálně určené na dřevo, mohou vytvořit olejovitou vrstvičku, na které se prach drží ještě víc, pokud je používáte víc než jednou nebo dvakrát měsíčně. Takže než budete příště plánovat utírání prachu, zvažte pro jednou použití obyčejného hadru namísto speciálních přípravků.

Nádobí

Všichni mají rádi zářivě čisté nádobí, ale pravdou je, že nadměrným oplachováním a odmočováním předtím, než se opravdu pustíte do mytí, akorát ztrácíte čas. I když se může zdát, že rychlým opláchnutím nebo odmočením ve dřezu před mytím celý proces urychlíte, není to tak úplně pravda. Ve skutečnosti stačí k vydezinfikování nádobí velmi malé množství čisticího přípravku. Nejlepší tedy je rychle je omýt nebo, pokud máte to štěstí, naskládat do myčky.

Pánve z litiny

Je přirozené, že chcete špinavé pánve vydrhnout prostředkem na nádobí. Není to ale pro ně ani pro jídlo, které na pánvi potom budete dělat, moc dobré. Přípravek na nádobí totiž může nádobí z litiny připravit o jeho ochrannou vrstvu. Ušetřete si tedy zbytečnou práci a raději k drhnutí pánve použijte směs soli a vody. V domácnosti najdete i další věci, které je vhodné čistit pomocí soli.

Džínové oblečení

Možná tato informace někoho překvapí, ale tím, že svoje oblíbené džíny nebudete příliš často prát, jim můžete prodloužit životnost. Jsou vyrobené z extra odolného materiálu, který byl původně určený k tomu, aby vydržel dlouho bez praní. Pokud budete džíny prát příliš často, brzy ztratí svůj originální tvar.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008