Recept na úžasnou sladkou pochoutku, kterou můžete jíst bez výčitek třeba každý den!
Upéct zdravý dezert se možná zdá být utopií, ale klidně zapomeňte na čokoládu, cukr, mouku i máslo. Zdravé moučníky se teď totiž pečou i z fazolí.
Suroviny:
1 konzerva (425 ml) sterilovaných červených fazolí ve slaném nálevu (je třeba propláchnout)
2 celá vejce + 1 bílek
60 g hořkého kvalitního kakaa
1/2 lžičky kypřicího prášku
60 kapek stévie nebo jiné sladidlo
30 g medu
15 ml olivového nebo kokosového oleje
1/2 lžičky skořice
50 g bílého jogurtu
Postup:
Nejdříve si předehřejeme troubu na 170 °C.
Všechny ingredience umixujeme dohladka, vlijeme do vhodné formičky. Ideální jsou silikonové formičky (např. kruhová o průměru cca 20 cm)
Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 20 min. Zda je moučník hotov, poznáte za pomocí špejle. Necháme chviličku zchladnout a podáváme ještě trochu teplé třeba s těmi čerstvými nebo horkými jahodami či malinami, protože ty krásně doplňují tu čokoládovou chuť!
Ne vždy se musíme se smířit s tím, že o sladkostech si můžeme nechat jen zdát. Pochutnejte si na toto dokonalém brownies a věřte, že ani nepoznáte, že je z fazolí!