Chladné počasí udeřilo a spolu s ním i pavouci. Jak je vyhnat z domu?

 Dům 
30. září 2018 09:59 / Marie Popelková
  4
📷
6 fotografií v galerii
Zkuste pavouky vypudit ekologicky Shutterstock
Chladné počasí naplno udeřilo a spolu s ním i pavouci, kteří často ve vašem příbytku hledají teplé místečko. Nepatříte však zrovna mezi jejich milovníky a nejraději byste je dostali z domu? Nejlepší je samozřejmě jejich přístupu dovnitř úplně zabránit. Když už ovšem na nějaké doma narazíte, zkuste je vypudit ekologicky.

Ze všeho nejdříve se pokuste zamezit jejich vstupu do domu. Zaměřte se na velmi malé otvory, protože pavoukům stačí malá skulinka a jsou uvnitř. Nejúčinnějším řešením bude tmel. Vyplňte jím všechny praskliny a otvory, kterými by se pavouci mohli dostávat do vašeho domu. Nezapomeňte na místa okolo drátů, kabelů, kohoutků a dalšího elektrického vedení, které je vedené do domu zvenku.

Vstupu stoprocentně nezabráníte

Nejde však zcela zamezit, aby se dovnitř dostali. Pokud je již máte v domě, zkuste je vypudit přírodním způsobem. O pavoucích je známo, že nemají příliš v lásce vůni citrusových plodů. Kupte proto citrony nebo pomeranče a čerstvě oloupanou kůrou potřete místa, kde se nohatí živočichové často pohybují. Na paškál si vezměte i parapety a podlahové lišty. 

Pavouky můžete odpudit také pomocí máty. Postačí, když naplníte rozprašovač vodou, přidáte do ní několik kapek mátového esenciálního oleje a směs rozstříkáte po domě. Díky této technice získáte dva v jednom. Nejenže se zbavíte pavouků, ale dům bude příjemně vonět. Jak si vypěstovat mátu doma, jsme psali zde

Pomůžou kaštany

Daleko od vašeho obydlí budou držet nezvané hosty také kaštany. V tomto období je ideální čas na jejich sběr. Zapojit můžete i vaše děti, které při procházce jistě naplní kapsy množstvím kaštanů. Následně můžete v teple domova vytvářet z kaštanů a párátek zvířátka. Výrobky se pak můžou vyjímat na parapetu, kde budou vzorně plnit svoji funkci vypuzovačů pavouků. 

Už dlouho přemýšlíte o pořízení psa nebo kočky? V tom případě je zrovna teď ten nejlepší čas. Chlupatí zvířecí přátelé jistě procházejícího pavouka nenechají v klidu a proženou ho tak, že si příští cestu skrz váš pokoj dvakrát rozmyslí.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum