Máte pochybnosti, že vás vaše kočka miluje? Takhle to zjistíte

 Mazlíčci 
13. října 2018 08:55 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Svou lásku k člověku dává kočka najevo různě Depositphotos
O kočkách se říká, že jsou falešné. To vám ale každý zarytý milovník koček okamžitě vyvrátí. Pokud si přesto nejste jisti, že vás váš kočičí mazlíček miluje, víme jak si to spolehlivě ověřit.

Kočky dávají několik jasných signálů, že vás milují. Stačí tak svého chlupatého kamaráda chvíli bedlivě sledovat a hned budete vědět, na čem jste. Ne vždy jsou totiž její projevy náklonnosti přímočaré.

Často přede

Předení patří mezi nejzřejmější a nejčastější znaky kočičí náklonnosti. Kočky předou z několika různých důvodů, ale dělají to hlavně tehdy, když jsou spokojené. A pokud ve vaší přítomnosti kočka přede, je to jasné znamení, že vás miluje.

Ukazuje vám bříško

Věděli jste, co to znamená, když se před vámi kočka svalí na zem bříškem nahoru? Jednak si tím vyžaduje vaši pozornost, ale hlavně vám dává najevo, že vám absolutně důvěřuje. Kočky si přitom své slabiny bedlivě střeží, takže když se před vámi takto převalují s packami nahoru, říkají vám tím, že se s vámi cítí v bezpečí a že vás milují.

Šlape na vás zelí

Pokud se na vás kočička usadí a začne na vás jako by šlapat zelí, nemusíte o její náklonnosti k vám vůbec pochybovat. Tento zvyk si kočky osvojily v kotěcím věku. Když je matka kojila, hnětla jí koťata kůži, čímž jí stimulovala její mlékovody. Přešlapování pak kočky často doplňují hlasitým předením. Tyto chvíle si opravdu považujte, kočka vám tím dává najevo svou lásku.

Otírá se o vás tělem i hlavou

Když se o vás kočka začne otírat celým tělem, různě vás otlapkávat nebo vám dává "hlavičku", je to opět projev vřelých citů k vám. Zvíře si vás totiž tímto způsobem značkuje. Zanechává na vás pach, který má dát ostatním konkurentům jasně najevo, že jste zadaní.

Plete se vám pod nohy

Možná vás to někdy rozčiluje, že o svou kočičku pořád někde zakopáváte. Jenže kočky to dělají proto, že touží být vám poblíž. Některé kočky se svým páníčkům ještě otírají o nohy, jiným stačí být jen tak ve vaší přítomnosti. Ať tak či tak, je to další projev náklonnosti. Kolem koček koluje řada zajímavostí, o některých jsme psali zde.

Přináší vám dary

Otevřete dveře a tam na vás vybafne zdechlina myši či ptáka? Tak to se vám vaše kočka jen rozhodla přinést dárek, aby vám dala najevo, jak moc vás miluje. Z lidského pohledu je to možná trochu nechutné, ale z toho kočičího je to bez diskuse projev lásky jako hrom.

Kočičí oči

Oči pro kočku představují důležitý nástroj pro přežití a jsou si plně vědomy, že se jedná o velmi citlivou část jejich těla. Kočka, která se na vás dívá z blízka s široce otevřenýma očima, vám vyjadřuje hlubokou důvěru a přízeň. A ještě jedním pohledem vám kočka řekne, že vás má ráda. To když je začne pomalu přivírat směrem k vám.

Zatočený ocas

Podobně jako psi, i kočky vyjadřují držením ocasu v určité poloze svou náladu. Kočky mají rády škrábání v partiích těsně nad ocasem a často na vás toto místo i „vyšpulí“, jen abyste pochopili, co od vás chtějí. A co samotný ocas? Jde-li k vám kočka s ocasem drženým rovně nahoru a na konci lehce zatočeným, je to znamení přátelství. Koťátka takto zdraví svou kočičí maminku a tento vzorec chování si nesou i do dospělosti.

Spí vám na klíně

Kočky spí přibližně 16 hodin denně. Moc dobře ví, že jsou během spánku nejzranitelnější, a proto si pro tuto aktivitu vybírají bezpečné a oblíbené místo. Pokud vám spí kočka na klíně, projevuje vám tím veliký kompliment.

Olizování

Kočky tráví enormní množství času olizováním a údržbou sebe samotných. Přátelské kočky si tuto službu poskytují navzájem. Kočky, které olizují své majitele a členy rodiny jím tímto dávají najevo své city a zalíbení. Jednoduše si tím označkují důležité bytosti ve svém životě.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve