Zapáchá vašemu psovi z tlamy? Můžete zkusit pár jednoduchých tipů

 Mazlíčci 
27. října 2019 10:29 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Hlavní příčinou zápachu z tlamy bývá špatná zubní hygiena Internet
Line se z tlamy vašeho čtyřnohého chlupáče nelibý zápach? Zkuste to vyřešit pomocí pár jednoduchých tipů.

Za zapáchajícím dechem vašeho psa může stát několik faktorů. Někdy za to může jídlo, které pes pozře, ale obvykle bývá na vině nedostatečná péče o chrup psa. Stejně jako u lidí i psům se tvoří zubní plak, který způsobuje zápach a často vede až k onemocněním dásní. Jak těmto problémům předejít a jak zajistit chlupáči svěží dech?

Pasta i kartáček

Psovi je nutné pravidelně čistit zuby. Ovšem ne pastou, kterou běžně používáte vy, protože fluor by jim mohl podráždit žaludek. Psí zuby a dásně potřebují speciální zubní pastu a stejně tak i kartáček. Chlupáči totiž mají citlivé dásně, proto vyžadují mnohem měkčí štětinky, než mají běžné zubní kartáčky. Zuby se ze stejného důvodu psům nedrhnou, spíš se jen mírně otírají.

Ustní voda, gel a žvýkačka

Ano, i pro psy se vyrábí ústní voda. Tu stačí nakapat do misky s vodou a pejsek ji jednoduše vypije. Ve specializovaných obchodech můžete rovněž sehnat psí gel nebo prášek na zuby. Ten vmíchejte do malého množství jídla, až pes spořádá hlavní chod. A pokud chcete vašemu čtyřnohému kamarádovi dopřát nějakou laskominu, sáhněte po psích žvýkačkách, což jsou vlastně žvýkací snacky a hračky. Vybírejte však ty, které obsahují hřebíček, skořici nebo chlorofyl. Všechny tyto látky se postarají o desinfekci ústní dutiny.

Kokosový olej 

Kokosový olej je všestranný pomocník nejenom v domácnosti, ale také v kosmetice. S jeho pomocí si můžete vyčistit zuby nejenom vy, ale také váš pes. Navíc mu tím pomůžete zlepšit trávení, imunitní systém i metabolické funkce. Ale hlavně vítězí v boji se zápachem. Stačí podávat každý den jednu lžičku oleje vašemu chlupáčovi. Čas od času navštivte veterináře a nechejte psovi zuby vyčistit speciální ultrazvukovou metodou. Více o ní jsme psali zde.

Pozor na nemoci

Zápach u psa mohou značit také některé vážné zdravotní problémy jako diabetes, parazitární infekce, onemocnění ledvin nebo jater. Pokud zjistíte, že dech vašeho psa zapáchá ovocně, jako moč, nebo je jinak zvláštní či výrazný, co nejdříve navštivte veterináře.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve